Zaujímavosti

Falošná zdravotná sestra pracovala 20 rokov v nemocnici, až potom ju vyhodili


videní: 1.6K

Falošná zdravotná sestra sa už dve desaťročia starala o ľudí v nemocnici, a to varuje všetkých pacientov, aby venovali viac pozornosti svojim poskytovateľom zdravotnej starostlivosti.

Predstav si, že by si sa dozvedel, že tvoja obľúbená zdravotná sestra bola v skutočnosti falošná zdravotná sestrička, ktorá nikdy nemala certifikát na to, aby túto pozíciu vykonávala? Toto je skutočný príbeh. Svet zostal v šoku keď zistil, že žena pracovala dve desaťročia v nemocnici v Jonquière v Quebecu a nikto si nikdy nič nevšimol.

Falošná zdravotná sestra pracovala 20 rokov v nemocnici, až potom ju vyhodili

Žena si udržala prácu pomocou čísla preukazu osoby, ktorá mala rovnaké meno. Jej tajomstvo bolo odhalené v rovnakom okamihu, keď sa prihlásila na výcvikový kurz. Všimli si, že vek na jej licenčnom čísle sa nezhoduje s jej skutočným vekom. Vyšetrovanie ukázalo, že žena nemala ošetrovateľský diplom, a tak jej dali výpoveď. Falošná zdravotná sestra pracovala na rôznych oddeleniach, dokonca asistovala aj pri operáciách.

V priebehu rokov poskytla dokumenty, ktoré sa od nej požadovali – no nikto nevedel, že sú falošné. Vysvetlila to Joëlle Savardová, hovorkyňa zdravotníckeho úradu v regióne. Savardová uviedla, že ich záznamový systém neumožňuje dvom ľuďom používať rovnaké licenčné číslo. Ako bola schopná udržať si prácu tak dlho? Pracovala ako asistentka zdravotnej sestry, a takto sa naučila niektoré veci, aby mohla vyraziť na svoju „cestu“.

Falošná zdravotná sestra pracovala 20 rokov v nemocnici, až potom ju vyhodili

Môže to byť ojedinelý prípad, ale ľudia, ako táto žena môžu ľahko urobiť chybu, ktorá môže niekoho stáť život. „Je to veľmi vážne, pretože tento neskúsený človek sa mohol dopustiť činov, ktoré mohli mať vážne následky pre pacientov,” uviedol Luc Mathieu, prezident Quebecského rádu sestier. Pacienti sa musia cítiť bezpečne, keď s nimi zaobchádza lekár. To, že sa o teba stará podvodník, sa zdá byť na nič, však? Pacienti si budujú konkrétny vzťah so svojimi lekármi a toto spojenie sa spolieha na ich dôveru. Dobrého lekára pacienti aj ostatní doktori rešpektujú, nikdy nemeškajú a berie do úvahy všetky podrobnosti, ktoré mu povieš. 

Zdroj: healthyfoodhousetopdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov