Zaujímavosti

Kresťanská viera ako terč konšpiračných teórií (2. časť)

Kresťanská viera ako terč konšpiračných teórií

videní: 1.2K

Pokračujeme druhou časťou článku o kresťanskej viere ako terči konšpiračných teórií – a že ich bolo neúrekom. V rámci druhej časti sa pozrieme na Máriu Magdalénu a Priorstvo Siona.

Podľa tejto teórie mal Ježiš dve deti, plody utajovaného manželstva s Máriou Magdalénou. Tieto deti potom mali byť práve Máriou Magdalénou a Jozefom z Arimatey odvedené do Francúzska. Staršie z detí zomrelo. Druhému synovi sa potom narodili potomkovia, ktorí sa v piatom až ôsmom storočí nášho letopočtu stali kráľmi francúzskej dynastie Merovejovcov. Potom, čo boli merovejovskí králi zvrhnutí, mal byť ich odkaz chránený rytiermi templárskeho rádu a ich tajomstvo spoločne s dôkazmi o ňom, malo byť utajené navždy. Jeho existenciu mohla prezradiť len stará šifra.

Spoločne s rádom Templárov mali podľa tejto teórie zmiznúť všetky dôkazy o Ježišovej pokrvnej línii na viac ako 500 rokov. Až v roku 1885 sa podarilo kňazovi Francoisovi Berenger le Chateau v prastarom mestečku obohnanom hradbami, ktoré ležalo vo francúzskych Pyrenejach, odkryť toto prastaré tajomstvo. Saunier začal obnovovať miestny kostol zo 6. storočia. Počas prác však našiel niekoľko zvitkov ukrytých vo vnútri dutého stĺpa. Tieto zvitky obsahovali genealogické informácie a zbierku šifier a kódov. Podľa všetkého toto tajomstvo urobilo Sauniera bohatým a väčšinu peňazí použil na objednanie nových relikvií pre reštaurovaný kostol.

So smrťou Sauniera vychladla aj stopa vedúca k dávnemu tajomstvu. Tú potom znova objavil Pierre Plantard, ktorý do podrobností písal o tajomstvách Rennes le Chateau. Tvrdil, že múdrosť potomkov Ježišových zostala v rukách tajomnej organizácie zvanej Priorstvo Siona, starodávneho tajného rádu, ktorý stál za templármi a chránil ich odkaz. Významnými členmi mali byť aj Leonardo da Vinci a Isaac Newton.

Bohužiaľ táto exotická teória mnoho historikov nepresvedčila. Mnoho z nich bolo dokonca pobavených, keď zistili, že Pierre Plantard si zaregistroval Priorstvo Siona ako svoju vlastnú organizáciu. Okrem iného, úplne okato sfalšoval genealogické dokumenty, ktoré mali byť objavené Saunierom, a ktoré mali preukázať, že Plantard bol sám priamym potomkom merovejovských kráľov, a teda aj samotného Ježiša Krista.

Zdroj: Freepik | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov