Zaujímavosti

Kruhy v obilí a mimozemšťania (2. časť)

Kruhy v obilí a mimozemšťania (1. časť)

videní: 1.1K

Pokračujeme druhou časťou článku trojdielnej série s názvom Kruhy v obilí a mimozemšťania. Ako už názov napovedá, venujeme sa a budeme sa venovať záhadným kruhom v obilí, ktoré boli v podstate od 70. rokov minulého storočia ohlasované z rôznych kútov sveta. Objavili sa v obilí, v lesoch ale aj v snehu. Na prvý pohľad vyzerajú sťa by boli narysované kružidlom. Čo o nich do dnes vlastne vieme?

Na drevenom reliéfe zo 16. storočia je možné vidieť desivé stvorenie, ktoré práve robí kruhy v obilí v kukuričnom poli. Existuje však niekoľko interpretácií diela pochádzajúceho z folklóru Británie. Mohlo by odkazovať na celkom vymyslený úkaz. Prvý vedecký dôkaz sa objavil až v 20. storočí, keď letecké prieskumy konečne odhalili, čo vlastne takzvané „kruhy v obilí“, o ktorých sa verilo, že sú spôsobené zmenou v pôde, sú. Mnoho z nich bolo preskúmaných a na niektorých sa našli aj archeologické nálezy. Samotným kruhom sa však v minulosti nevenovala veľká pozornosť.

A to až do roku 192, kedy dvaja muži, Arthur Shuttlewood a Bryce Bond, nahlásili, že na mieste zvanom Star Hill, nachádzajúcom sa v blízkosti Warminster v Anglicku, pozorovali objavenie kruhov v obilí. Bola noc a mesiac bol v splne. Vyšli si von s tým, že budú sledovať, či neuvidia UFO. To sa v oblasti v tom čase údajne pohybovalo 10 rokov. Namiesto toho sa im však priamo pred ich zrakmi znenazdajky zjavila akási „stopa v tráve“. Netrvalo dlho a z celého sveta začali prichádzať ďalšie príbehy podobné tým z Anglicka. Okrem kruhov však v nich figurovali rôzne lietadlá, podivné lúče svetiel a vysoké tóny. Bolo ich toľko, že dnes vieme o viac ako deviatich tisícoch pozorovaní. A čaká sa, že tých neohlásených je ešte viac.

V tretej záverečnej časti sa spoločne pozrieme na dvoch podvodníkov, prirodzené formácie a názory odborníkov na to, čo spôsobuje kruhy v obilí.

Zdroj: Wiki | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov