Zaujímavosti

Tajná uzavretá skupina Bilderberg (2. časť)

Tajná uzavretá skupina Bilderberg

videní: 1.9K

Pokračujeme druhou časťou článku o tajuplnej skupine, ktorá podľa zástancov konšpiračných teórií ovláda svet. Aké sú o nej známe fakty? Aj o tom sa v rámci druhej časti článku budeme rozprávať.

Skupina Bilderberg bola založená v roku 1954 a svoj názov dostala podľa holandského hotela, kde sa jej účastníci prvýkrát stretli. Zakladajúcimi členmi boli britský politik Denis Healey, Joseph Retinger, David Rockefeller a princ Bernhard Holandský, človek, o ktorom sa často hovorí, že v mladosti bol členom nacistickej strany (ako tento fakt korešponduje s tvrdením niektorých konšpirátorov, že Bilderbegr je skupina Židov ovládajúcich svet, môžeme len hádať).

Skupina má dodnes sídlo v Holandsku. Teda aspoň čo sa administratívy týka. Svoju kanceláriu má v malom tichom miestečku Leiden. Ak sa však pokúsite do tejto kancelárie dovolať, odpovie vám len anonymná nahrávka.

Oficiálnym cieľom tejto skupiny je aspoň to, čo bolo verejne prednesené, a to prehĺbenie porozumenia medzi Západnou Európou a severnou Amerikou za pomoci neformálnych stretnutí mocných jedincov. Ak niekedy mala nejaký cieľ, ako kedysi povedal jeden zo zakladateľov Lord Healey, mala propagovať demokraciu naprieč celým svetom. Dodnes komisia zostavuje zoznam hostí z Európy a severnej Ameriky. Miesto stretnutí sa nemení ale štáty sa striedajú v tom, kto stretnutie usporadúva. Stretnutia sú financované spriatelenými korporáciami, ako napríklad Nokia alebo Fiat. Tieto stretnutia sú totiž miestom, kde sa stretávajú tí najvplyvnejší hráči. Zoznam účastníkov sa síce zverejňuje, ale obsah konferencie nie. Účastníci musia navyše zložiť sľub, že neodhalia nič z toho, čo sa na konferencii povedalo. Táto tajomnosť však pritiahla veľkú pozornosť a zástancom konšpiračných teórií len nahrala do kariet. Členovia Bilderberg sami tvrdia, že sa nejedná o utajovanie, ale súkromie, a že súkromie je dôležité, ak majú mať tí správni ľudia slobodu slova, bez strachu z médií. Pokračujeme treťou – záverečnou – časťou článku s názvom Tajná uzavretá skupina Bilderberg.

Zdroj: Wiki | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov