Tipy a triky

Prečo by mala byť škorica súčasťou tvojho jedálnička?


videní: 205

Škorica bola v stredoveku v Európe považovaná za luxusné korenie. Arabi ho prepravovali ťažkopádnymi pozemnými cestami a dovoliť si ho mohli iba majetní ľudia. Škoricu dnes nájdeme takmer v každej kuchyni. Ale toto bežné korenie nie je len lahodnou prísadou do koláčov. Škorica ti môže pomôcť dosiahnuť bezchybnú pokožku a zlepšiť náladu.

 

1. Škorica môže minimalizovať výskyt akné

7 dôvodov, prečo začať do jedla pridávať škoricu

Škorica má antimikrobiálne vlastnosti, ktoré sú užitočné pri liečbe vyrážok. Toto korenie môže zabiť baktérie a huby, ktoré spôsobujú škvrny. Je tiež skvelým zdrojom silných antioxidantov, ktoré chránia vaše telo pred poškodením spôsobeným voľnými radikálmi. Môžu spôsobiť zápal kože a keď k tomu dôjde, upchajú sa nám póry, čo vedie k akné.

2. Zabraňuje prejavom starnutia

7 dôvodov, prečo začať do jedla pridávať škoricu

Voľné radikály môžu tiež prispievať k predčasnému starnutiu pokožky, čo spôsobuje jemné vrásky, pigmentáciu a celkovo matne vyzerajúcu pokožku. Antioxidanty v škorici spomaľujú tento proces tým, že  chránia bunky pred týmto poškodením. Toto korenie môže dokonca podporovať produkciu kolagénu, pretože obsahuje stopové prvky, o ktorých sa preukázalo, že zvyšujú hladinu kolagénu.

3. Vďaka tomu bude pokožka vyzerať rovnomernejšie

7 dôvodov, prečo začať do jedla pridávať škoricu

Škorica zvyšuje cirkuláciu, čím dodáva pokožke krv a kyslík. Obsahuje sťahujúcu látku, chemickú zlúčeninu, ktorá zmenšuje alebo sťahuje telesné tkanivá. Môže to pomôcť tvojej pokožke vyzerať hladšie a rovnomernejšie a zlepšiť jej zdravie zvnútra.

4. Má protizápalové vlastnosti

7 dôvodov, prečo začať do jedla pridávať škoricu

Zápal pomáha telu bojovať proti vírusom a opraviť poškodenie tkaniva. Ale ak je namierený proti vlastným tkanivám tela, môže sa stať nebezpečným. Štúdie preukázali, že toto korenie má protizápalové vlastnosti a môže dokonca zmierniť opuch.

5. Môže znížiť riziko srdcových chorôb

7 dôvodov, prečo začať do jedla pridávať škoricu

Pridanie škorice do vašej stravy môže podľa výskumov udržať vaše srdce zdravé. V štúdii potkany, ktoré boli počas 12 týždňov kŕmené stravou s vysokým obsahom tuku so škoricou, pribrali menej na váhe ako myši, ktoré jedli mastné jedlá bez škorice. Strava s vysokým obsahom tukov môže viesť k srdcovým chorobám a pridaním trochu škorice do jedla môžeš pomôcť znížiť toto riziko.

6. Pomáha pri chudnutí

škorica

Škorica je bohatá na vlákninu. Dodá ti pocit sýtosti a pomôže ti bojovať s chuťou na jedlo. Tiež zvyšuje metabolizmus, pretože tvoje telo spotrebúva na spracovanie korenia viac energie ako pri iných potravinách.

7. Môže zlepšiť pamäť

7 dôvodov, prečo začať do jedla pridávať škoricu

Škorica môže pomôcť oddialiť starnutie mozgu a znížiť oxidačný stres mozgových buniek. Stimuluje tiež hipokampálnu plasticitu, časť mozgu spojenú s pamäťou. Ukázalo sa dokonca, že toto korenie zlepšuje niektoré príznaky Alzheimerovej a Parkinsonovej choroby.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre
Hore