Zaujímavosti

Oklahoma City a bombový útok (4. časť)

Oklahoma City a bombový útok

videní: 829

Pokračujeme štvrtou časťou článku, ktorá je zároveň vyvrcholením celej série článkov s názvom Oklahoma City a bombový útok. Poďme teda rovno do deja.

Úloha Terryho Nicholsa bola oveľa zložitejšia. Pred federálnym súdom, kde vedľa neho stál McVeigh, bol odsúdený na doživotie. V roku 2004 stál pred súdom znovu, tentoraz obvinený zo 160-násobnej vraždy prvého stupňa. Porota sa však nedokázala zhodnúť na tom, či má byť odsúdený na smrť. Výsledkom bol trest odňatia slobody na doživotie bez možnosti podmienečného prepustenia.

To mal byť koniec príbehu. FBI by bola nadšená, keby mohla za týmto príšerným prípadom urobiť hrubú čiaru. Bohužiaľ pre nich, zástancovia konšpiračných teórií len ťažko nechajú takú vážnu vec len tak byť. Koniec koncov, povier kolovalo už od začiatku veľmi veľa. Niektoré vykazovali krajné pravicové sympatie. Boli ušité na mieru na to, aby obvinili federálnu vládu snáď zo všetkého, čo ani nemohla ovplyvniť. Oveľa pravdepodobnejší je fakt, že krajná pravica bola do útoku zaplatená oveľa viac, než bola FBI schopná priznať. Po tom, ako sa McVeigh priznal a následne bol odsúdený, sa týmto smerom začali upierať aj oči konšpirátorov.

Konal teda McVeigh sám alebo je v tom niečo viac? V tomto prípade to vyzerá, že majú zástancovia konšpiračných teórií čiastočne pravdu. Dôkazy o prepojení McVeigha a pravicového gangu sú veľmi presvedčivé, obzvlášť, keď vezmeme do úvahy počet očitých svedkov, ktorí vám potvrdia, že McVeigha videli s viacerými ľuďmi. Prečo by niekto niečo také zametal pod koberec? Najskôr kvôli nedbanlivosti štátu a túžbe po úspešnom súdnom procese. Takom, ktorý by vytvoril pekný príbeh a ktorý by uistil Američanov, že spravodlivosť bola dokonaná. Nanešťastie sa tento pokus obrátil proti tým, ktorí sa snažili zakryť tento fakt, a akurát prehĺbil nedôveru vo vládne orgány. Američania sa teda začali čoraz viac prikláňať ku konšpiračným teóriám. Podobným, akým verili dokonca aj McVeigh a jeho komplici.

Zdroj: Wiki | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov