Zaujímavosti

Pád dvojičiek: 19. výročie 11. septembra 2001 (4. časť)

Pád dvojičiek

videní: 1.5K

Pokračujeme štvrtou časťou článku o 19. výročí teroristického útoku na Dvojičky. Čo skutočne spôsobilo pád veží? Aj na to sa spoločne pozrieme v rámci tejto časti článku.

Podľa niektorých expertov sú budovy Svetového obchodného centra 1, 2 a 7 jedinými budovami s oceľovou kostrou, ktoré kedy spadli pre oheň. Zvlášť kontroverzný je potom pád budovy 7. Tá spadla pár hodín po vežiach. Žiadne lietadlo do nej však nenarazilo. Aby toho nebolo málo, podľa jedného demolačného experta niesli oblaky prachu a sutín náznaky skôr explózie ako požiaru. Iní údajní experti vyhlásili, že spôsob, akým sa veže zrútili, sa vo všetkom podobal riadnej demolácii. A aby to nebolo všetko, v sutinách dvoch veží sa údajne našla roztavená oceľ. Oheň by takúto vec nemohol spôsobiť. Bomba však áno. Zástancovia konšpiračných teórií sú si istí. Tvrdia, že Svetové obchodné centrum muselo byť prešpikované výbušninami, aby prípadná katastrofa bola o to dramatickejšia.

Potom je tu Pentagon. Lietadlu, ktoré do neho narazilo, bolo prakticky umožnené nerušene letieť v blízkosti budovy amerického ministerstva obrany 40 minút. A to dokonca aj napriek tomu, že existovala sofistikovaná radarová technológia a protiraketové delá, nehovoriac o tom, že v blízkosti budovy sa nachádza letecká základňa Andrews Air Force Base. Keď lietadlo do budovy „konečne“ narazilo, zasiahlo západnú časť, ktorá však bola takmer ľudoprázdna kvôli stavebným prácam. Aj tu zástancovia konšpiračných teórií vidia spojitosť s vládou. Tým možno najznámejším kúskom tohto konšpiračného puzzle je slávna nahrávka, na ktorej je možné vidieť prezidenta Busha, ako číta deťom v škôlke rozprávku aj napriek tomu, že dostáva správu o tom, že do Dvojičiek narazilo prvé lietadlo. Namiesto toho, aby sa vrhol do akcie, pokračoval v čítaní. Film Fahrenheit 9/11 obsahuje práve túto nahrávku. Jej účelom bolo naznačiť, že Bush presne vedel, o čo ide. Ďalšie podozrivé správanie prišlo pár dní po útoku. Aj o ňom si povieme v piatej časti článku 19. výročie 11. septembra 2001.

Zdroj: insider | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov