Zaujímavosti

Pád dvojičiek: 19. výročie 11. septembra 2001 (2. časť)

Pád dvojičiek

videní: 1.4K

Pokračujeme druhou časťou článku o 19. výročí 11. septembra 2001, o dni, ktorý zmenil dovtedajší svet. V sérii článkov sa pozeráme na celú situáciu trochu inak, ako zvyčajne.

Vojna proti teroru alebo vojna o ropu? Vojna každopádne zvyšuje výdavky na obranu, čo je prínosné pre obranný priemysel, ktorý vláde dodáva svoje výrobky. Nakoniec by to umožnilo schváliť novú legislatívu. Jedným z potenciálnych zákonov by bol „vlastenecký zákon“, ktorý by federálnej vláde udelil osobitné právomoci. Z pohľadu konšpiračných teórií je útok na Dvojičky prakticky len moderná verzia útoku na Pearl Harbor alebo potopenia lode Lusitania, katastrof, za ktorými (ak teda veríte konšpiračným teóriám) stála vláda, ktorá sledovala, ako sú jej vlastní občania masakrovaní, len preto, aby vyburcovala davy k nechcenej vojne. To je scenár, ktorých oslovil mnohých, hlavne v spojitosti s nepopulárnou vojnou v Iraku. Dá sa tomu však veriť? Naozaj čokoľvek z toho pridalo na dôveryhodnosti tvrdeniu, že za útokmi stojí americká vláda? Naozaj sledovala svojich občanov, ako zbytočne umierajú?

Podľa magazínu Popular Mechanics to tak nebolo. Vo vtedajšom vydaní pozvali hneď niekoľko odborníkov, ktorí spoločne prechádzali teórie týkajúce sa zničenia Dvojičiek. Zistenia odborníkov naznačovali, že niektoré aspekty pádu Dvojičiek boli nezvyčajné, ale nie nemožné. Koniec koncov, koľkokrát sa stalo niečo podobné? Máme ich s čím porovnávať? Navyše, zostávajúce dôkazy v podobe napríklad zrušených letov mohli byť ako zlomyseľným plánom, tak aj obyčajnou zhodou náhod. Tiež prezidentovo jednanie mohlo byť len druhom panickej paralýzy.

Všeobecne vzaté, tvrdiť, že vláda aktívne prispievala k útokom na Dvojičky, je prehnané. Obvinenie z nedbanlivosti je samozrejme reálnejšie. Aj napriek tomu, že je potrebné uznať, že sa každý deň do Spojených štátov dostane ohromné množstvo tajných informácií. Na druhej strane, je ťažké ignorovať obvinenia, že vláda Spojených štátov spoločne s ropnými a obrannými magnátmi ťažila z vojny proti teroru. Potvrdilo sa, že všetko zlé je na niečo dobré. Obzvlášť, ak ste vlastnili akcie spoločnosti Haliburton. Výsledkom bolo, že vláda USA bola otvorená obvineniam z toho, že využila tragédiu z 11. septembra, aby pomohla svojim priateľom zarobiť nejaké peniaze. Zástancovia konšpiračných teórií majú najskôr nakoniec pravdu, ale tvrdiť, že vláda USA útoky zorganizovala, je podľa väčšiny ľudí na hranici nezmyslu. Pokračujeme treťou časťou článku.

Zdroj: insider | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov