Zaujímavosti

Záhadné zmiznutie letu MH370: 3. časť

Záhadné zmiznutie letu MH370

videní: 1.6K

Prinášame pokračovanie článku s názvom Záhadné zmiznutie letu MH370. v rámci tretej časti sa pozrieme na ďalšie zistenia redaktora CNN – Jeffa Wisea, a to predovšetkým na zaujímavých 3 cestujúcich ukrajinského a ruského pôvodu, o ktorých sa dodnes veľa nevie.

Wise verí, že Rus prišiel na palubu lietadla s taškou plnou potápačského výstroja. Vraj obsahovala tri celotvárové potápačské masky. Hneď potom ako sa lietadlo dostalo na svoju letovú hladinu, posádka prestala pozorne sledovať prístroje. Toho Rus využil, aby tajne vnikol do sekcie lietadla, kde sa nachádzala elektronika a ďalšie vybavenie, tzv. E/E (electronics-and-equipment), ku ktorej sa dalo v Boeingu 777 dostať cez dvierka v prednej kabíne prvej triedy. Odtiaľ mohol riadiť systémy celého lietadla. Najskôr mal lietadlo odrezať od komunikácie a potom mal zapojiť prenosné zariadenie, ktoré by vysielalo falošné dáta. Odtiaľ mohol tiež v lietadle vytvoriť podtlak, zatiaľ čo jeho dvaja komplici mali nasadené masky.

Počas toho, čo lietadlo smerovalo na západ, si posádka mohla všimnúť, že je niečo zle. Nemohli by však robiť nič. Ich postupy nezahŕňali ani slovo o tom, čo robiť, keď niekto unesie lietadlo zo sekcie E/E. Ochrana proti únosu, ktorá spočíva v uzamknutí dverí do kokpitu, sa totiž tiež ovláda odtiaľ. Keď sa dvere do kokpitu otvorili, do vnútra vstúpili dvaja svalnatí muži s kyslíkovými maskami a získali plnú kontrolu nad lietadlom. Kým cestujúci upadali do bezvedomia, lietadlo letelo naprieč Malajským polostrovom pozdĺž malajskothajskej hranice, kde by sa sotva niekto obzeral po unesenom lietadle. Potom sa lietadlo znovu obrátilo a vydalo sa smerom k Malackému prielivu medzi Thajskom a Indonéziou.

Wise však verí, že namiesto obratu na juh pokračoval let MH370 na sever smerom do Kazachstanu. Svoju poslednú polohu satelitom oznámil naposledny niekde v blízkosti kozmodrómu Bajkonur v Kazachstane. Ten je prenajímaný Rusku, aby odtiaľto mohlo odpaľovať do vesmíru svoje rakety. Pokračujeme záverečnou – 4. časťou článku s názvom Záhadné zmiznutie letu MH370.

Zdroj: Wiki | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov