Zaujímavosti

Zabudni na Drive-In, v Paríži vyrástlo plávajúce filmové divadlo na lodiach


videní: 1.5K

Od samého začiatku tohto roka sa dejú v našich životoch zásadné zmeny vo všetkom, čo sme predtým považovali za normálne. Ideálnym príkladom dodržiavania bezpečnej vzdialenosti je aj toto plávajúce filmové divadlo.

Na rieke Seina v Paríži vo Francúzsku sa každoročne rozkladá plávajúce filmové divadlo a návštevníci si môžu vychutnať čas so svojou rodinou na lodi v bezpečnej sociálnej vzdialenosti od ostatných. Výnimočná udalosť dostala prezývku „Cinema sur l´Eau“ (kino na vode) a začala sa 18. júla pri príležitosti osláv v Paríži.

Zabudni na Drive-In, v Paríži vyrástlo plávajúce filmové divadlo na lodiach

Táto udalosť sa organizuje každý rok a mesto kvôli tomu vytvára dočasné pláže pozdĺž Seiny a Bassin de Villette. Začiatok bezplatného sledovania bol naplánovaný na 19:30 a ľudia vo flotile s 38 elektrickými loďkami mohli pozerať premietaný film Le Grand Bain. Tieto plťky dokážu nabrať dvoch až šiestich ľudí. Okrem toho sa na umelo vytvorenej pláži nachádza aj 150 lehátok, ktoré sú obsadzované pravidlom kto skôr príde, ten skôr melie. Filmy sa vysielajú na plátne s rozmermi 16 x 9 metrov.

Miestni obyvatelia Paríža dostali 15. júla prostredníctvom online lotérie tiež možnosť vyhrať miesta na loďkách. Podľa programu majú diváci možnosť pozerať sa na Le Grand Bain, komédiu z roku 2018 o skupine mužov v synchronizovanom plaveckom tíme a Príbeh korony, krátky film o COVID-19 pandémii. Druhý menovaný film vyhral súťaž vychádzajúcu z reťazca filmového divadla Mk2, ktorý túto udalosť zorganizoval aj v spolupráci so spoločnosťou Häagen-Daz, ktorá vyrába zmrzlinu.

Zabudni na Drive-In, v Paríži vyrástlo plávajúce filmové divadlo na lodiach

Francúzske filmové štúdiá odložili vydanie niektorých svojich najvýznamnejších filmov, zatiaľ čo filmové produkcie čelili ťažkostiam pri realizácii nových projektov. Očakáva sa však, že milovníci francúzskeho filmu sa vkradnú do divadiel a opäť začnú sledovať klasiku francúzskeho života. Kým sa tak ale stane, návštevníci aj obyvatelia Paríža si môžu užiť kúsok kultúry aj takýmto zaujímavým spôsobom, akým plávajúce filmové divadlo určite je. Čo myslíš, uchytilo by sa niečo takéto aj u nás? Vieš si predstaviť pobyt pri vode vo večerných hodinách?

 

Zdroj: ici.radio-canada | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov