Zaujímavosti

Prečo musí počas spánku tvoja noha vykúkať spod prikrývky?


videní: 2.2K

Všetci sme zažili ten boj pri zaspávaní. A napodiv je to omnoho jednoduchšie, keď jedna tvoja noha vykúka spod prikrývky. Záhada toho, čo nás k tomu núti, spočíva v tom, že ideálna teplota v izbe pre dobrý nočný spánok je asi 18° C a naše nohy sú bránou do tohto dokonalého prostredia. Keď je naša noha vystrčená von, telo si teplotu reguluje a nám sa lepšie spí. Preto je táto metóda tak veľmi účinná pre pokojný spánok a zaspávanie. Poďme sa na tento prirodzený reflex väčšiny ľudí podrobnejšie.

Noha pomáha regulovať teplotu nášho tela

Prečo nemôžeme pomôcť vytrhnúť nohu z postele v noci

Naše nohy sú vlastne perfektné chladiace mechanizmy. Podľa experta na spánok obsahujú väzbu medzi tepnami a žilami, na rozdiel od ktorejkoľvek inej časti nášho tela, ktoré sa rozširujú pri teplých teplotách, čím umožňujú viac krvi preniknúť na povrch pokožky, aby ju ochladili.

noha

Okrem toho sú chodidlá bez chlpov, takže počas noci zostanú chladné a nič ich nezahrieva. Výsledkom je vyrovnanie ideálnej telesnej teploty pre pohodlný a plnohodnotný spánok.

Vystrčenie nohy spod prikrývky ti pomôže zaspať rýchlejšie

Prečo nemôžeme pomôcť vytrhnúť nohu z postele v noci

Aby sme mohli spať, teplota nášho tela musí klesnúť o 1 až 2 stupne. Preto sa naše telo snaží zostať hore, keď je príliš teplo – naše telá takto bojujú proti prehriatiu a nevedia zaspať. Preto je veľmi dôležité, aby sme sa v noci chladili, a na to stačí len vystrčiť nohu spod prikrývky. Čím skôr tvoje telo vychladne, tým skôr sa môžeš nechať unášať do krajiny snov.

Je to najpohodlnejšia poloha, ak potrebuješ spať pod prikrývkou

Prečo nemôžeme pomôcť vytrhnúť nohu z postele v noci

Existuje niekoľko rôznych dôvodov, prečo väčšina z nás nemôže zaspať bez pokrývky. Ale spoločným problémom, ktorý všetci potom zažívame, je to, že nás prikrývka príliš zahreje, takže sa nachádzame v situácii, keď je ťažké zaspať. Jedna noha vystrčená spod prikrývky je dokonalým riešením tejto dilemy a pomáha nám útulne a zároveň pod prikrývkou udržiavať naše telá chladné po celú noc.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov