Tipy a triky

TOP10+: Inteligentné nápady, ktoré ušetria priestor kdekoľvek


videní: 2.9K

Určite si aj ty praješ mať v byte jednu izbu navyše. Nasledujúce inteligentné riešenia a nápady priniesli skvelý spôsob, ako ušetriť priestor tam, kde to ľudia potrebovali.

My, ľudia, sme už raz takí – aj keď máme izbu, byt alebo dokonca dom, neustála potreba ho zaplňovať vecami nám vie niekedy znepríjemniť život. Poznáš to, keď si z každého nákupu prinesieš domov 4 rastliny alebo nosíš domov veci, ktorým chceš dať neskôr nový význam? Architekti, ktorí vymysleli nasledujúce nápady, dali miestnostiam nový využiteľný priestor.

TOP10+: Inteligentné nápady, ktoré šetria priestor kdekoľvek

 

Melóny áno, čerešne nie. Poznáš melónové pravidlo pre veľkosť interiérových doplnkov v malej izbe? Predstav si taký priemerný žltý melón. Doplnky, ktoré sú väčšie ako melón, sú vítané. Doplnky, ktoré sú menšie ako melón, idú z kola von. Zopár masívnejších váz či sviečok odľahčí priestor viac než zbierka mušličiek a malých suvenírov z dovoleniek pri mori.

TOP10+: Inteligentné nápady, ktoré šetria priestor kdekoľvek

TOP10+: Inteligentné nápady, ktoré šetria priestor kdekoľvek

 

Malý byt si pýta svetlé farby. Všetky steny by mali mať rovnakú farbu, ideálne bielu alebo krémovú, prípadne niektorý zo svetlejších odtieňov pastelových farieb. Svetlé farby budú odrážať svetlo a vytvoria dojem otvoreného a vzdušného priestoru. Tmavé odtiene absorbujú svetlo a robia miestnosť menšou.

TOP10+: Inteligentné nápady, ktoré šetria priestor kdekoľvek

TOP10+: Inteligentné nápady, ktoré šetria priestor kdekoľvek

Nábytok typu „chameleón“, teda vo farbe stien, je ďalší spôsob, ako opticky zväčšiť tvoj byt a vytvoriť moderný, decentný interiér, s menej nápadným úložným priestorom. Nábytok, ktorý ladí „tón v tóne“ bude lahodiť oku a vytvorí dojem poriadku, ktorý je v malých priestoroch obzvlášť dôležitý.

TOP10+: Inteligentné nápady, ktoré šetria priestor kdekoľvek

Kde sa vidíš o päť rokov? No predsa v zrkadle! Zrkadlá sú známym trikom na optické zväčšenie priestoru, odrážajú svetlo (prirodzené aj umelé) a robia priestor vzdušnejším. Ak ti zrkadlo v peknom ráme odráža príjemný výhľad z okna, nemusíš ani vešať obraz. V malej kúpeľni je veľké zrkadlo nevyhnutnosťou. Jeho efekt znásobí vhodne zvolené osvetlenie. Zrkadlo v kombinácii s nábytkom je esteticky hodnotný a praktický bytový doplnok.

Úložný priestor sa dá objaviť aj na nezvyčajných miestach. Čo tak využiť vnútornú stranu dverí kuchynských skriniek na zavesenie pokrievok, panvíc a drobných kuchynských potrieb? Na väčších kúpeľňových dverách sa bude dobre vynímať praktický látkový organizér (napríklad organizér na topánky, ktorý zoženieš v obchode s domácimi potrebami), v ktorom schováš čistiace prostriedky, kozmetiku a množstvo drobností.

Distribúcia svetla je v menšom priestore obzvlášť dôležitá. Jedna stropná lampa nestačí. Umiestni v izbe viacero svietidiel, ktoré večer spoľahlivo zlikvidujú tmavé kúty. Nezabúdaj, že svetlejšia miestnosť je pocitovo väčšia miestnosť. Rozmýšľaš nad netradičným náladovým osvetlením? Skús zavesiť jednofarebnú svetelnú girlandu z vianočného stromčeka po celej dĺžke poličky s knihami alebo iného zaujímavého kusu nábytku.

 

Zdroj: healthyfoodhouse topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov