Zaujímavosti

Nahí stroskotanci čelia veľkej výzve – musia prežiť úplne sami


videní: 6.3K

Protagonisti relácie Nahí a vystrašení (Naked and Afraid) a Nahí a vystrašení XL (Naked and Afraid XL) sa sami na vlastnú päsť oddajú divočine.

V populárnej sérii Nahí a vystrašení boli protagonisti vo dvojiciach a v skupinách vysadení do najodľahlejších oblastí sveta, aby sa spoločne popasovali s prírodnými živlami. Vďaka svojim zručnostiam a tímovej práci boli mnohí z nich schopní čeliť svojim strachom a ukázať, čo to obnáša – vzdať sa všetkého, byť úplne zraniteľní a prežiť ultimátnu výzvu. Najnovší rad posúva túto výzvu na ďalšiu úroveň – tí najlepší z najlepších sa sami a s prázdnymi rukami ocitnú v tých najizolovanejších oblastiach sveta. Seriál Nahí a vystrašení: Sám (Naked and Afraid: Alone) môžeš sledovať každý pondelok od 21:00 na kanáli Discovery.

Bez akejkoľvek pomoci sú úlohy ako obstaranie potravín, vody, ohňa a prístrešia fyzicky oveľa náročnejšie. Snaha prežiť v úplnej osamelosti po dobu troch týždňov však testuje aj mentálnu húževnatosť protagonistov ako nikdy predtým. Vrhnutí do amazonských džunglí, balkánskych hôr alebo africkej savany s prázdnymi rukami a bez parťáka, ktorý by im kryl chrbát. Napätie narastá ako nikdy predtým, pretože nahí a vystrašení bojovníci čelia ešte intenzívnejšej výzve – prežiť 21 dní úplne ale úplne sami. Táto sezóna predstaví skúsených stroskotancov Luka McLauglina (Severná Karolína), Garyho Golding (Kalifornia), Laceyho Jonesa (Illinois) a Maxa Djenohana (Washington). Každý z nich začne výzvu úplne sám zhodnotením svojho výkonu na základe svojich predchádzajúcich skúseností. Spoločne títo ostrieľaní dobrodruhovia strávili už takmer 500 dní vyzlečení v divočine.

nahí

Hoci sa každý z protagonistov vracia k novej výzve z iného dôvodu, niektorí chcú prekonať svoj minulý výkon, iní na počesť svojich najbližších, všetci zdieľajú rovnakú vôľu prekonať strach z neúspechu, pokoriť tento finálny boj o prežitie a dokázať, že nepotrebujú pomoc. Vplyv izolácie sa postupom času na každom rýchlo prejavuje. Po pätnástich dňoch sú očividné chemické zmeny v mozgu, ktoré spôsobujú, že ľudia sú ostražitejší a viac uvedomelí, často tiež depresívnejší a podrážděnější. Myseľ je sval, ktorý, ak nie je trénovaný podobne ako telo, môže rýchlo stratiť kontrolu. Bez spoločníka, s ktorým by si mohli rozdeliť prácu, pomáhať si v neistých situáciách alebo sa na neho jednoducho obrátiť pre pohodlie, preživší vyhľadávajú rôzne spôsoby, ako zostať pri zmysloch. Od nadväzovania priateľstva s rôznymi živočíchmi alebo vymýšľania a prehrávania situácií sa svojimi blízkymi – každý má svoju vlastnú stratégiu. Dovedie ich duševnú odolnosť do cieľa, alebo ich psychika zradí a stratia sami nad sebou kontrolu?

Nahí a vystrašení, unikátna séria, pre Discovery Channel vyrobila spoločnosť Renegade 83, eOne spoločnosť, výkonnými producentmi sú David Garfinkle, Jay Renfroe a Mathilde Bittner a Martin Cutler je ko-výkonný producent. Za Discovery sú výkonnými producentmi Gretchen Morning a Michael Gara a Greg Wolf je koordinujúcim producentom.

Zdroj: Discovery topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov