Zaujímavosti

Exotické zvieratá, ktorých krása snáď ani nie je z tohto sveta


videní: 1.8K

Príroda nám dáva tú česť mať medzi sebou krásne exotické zvieratá z celého sveta. Každé z nich je svojím spôsobom jedinečné a môže nás očariť svojou podivnou krásou. Aj keď niektoré z týchto zvierat sú bežné, iné sú zriedkavé alebo dokonca kriticky ohrozené. Dúfajme však, že tým, že si uvedomíme ich krásu, môžeme si vytvoriť priateľskejší vzťah s prírodou.

Preto sa dnes chceme v spoločnosti podeliť o našu kompiláciu neuveriteľne nádherných zvierat vrátane modrých pavúkov, ružových kobyliek a zlatých chrobákov. Niektoré z nich by sa dali využiť aj vo fantastických filmoch. Nenechaj si ujsť bonus na konci článku, ktorý ukazuje, ako sa chameleón maskuje na Madagaskare. Budeš ohromený!

Tŕnitý diabol – jašterica

Jeho vedecký názov je  Moloch horridus , ale vďaka svojim rohatým výrastkom je známy ako tŕnitý diabol. Prírodným biotopom tohto jaštera je krovina a púšť pokrývajúca väčšinu strednej a západnej Austrálie. Môže žiť až 20 rokov a dorastať do dĺžky 21 centimetrov.

Morská uhorka

https://www.instagram.com/p/B8vvEaMhMQk/

Tieto morské tvory sa líšia formou a veľkosťou. Existuje najmenej 1717 rôznych druhov a často sa vyskytujú v hlbokých morských vodách. Morským uhorkám môže v ústach dorásť až do 30 chápadiel, ktoré môžu vtiahnúť späť do seba.

Ružová kobylka

exotické zvieratá

Prvá ružová kobylka bola nájdená v 19. storočí. Zvyčajne je zelená, jej farba pochádza z genetickej mutácie v reprodukčnom cykle, ktorý vytvára podobné účinky, aké nazývame albinizmom.

Aspidimorpha sanctaecrucis

https://www.instagram.com/p/BoMf1DwAFVk/?utm_source=ig_embed

Najčastejšie sa vyskytuje aj v juhovýchodnej Ázii. Aspidimorpha sanctaecrucis je dlhá asi 1,3 centimetra. Väčšinou je aktívna v období dažďov a vďaka lesklej zlatej farbe ju ľahko objavíš.

Žltáčik rešetliakový

Zeleno-žltá farba je zvyčajne charakteristická pre samcov tohto druhu a mení sa podľa UV žiarenia, ktoré na nich svieti. Jeho náprotivok je o niečo bledší. Väčšinou sa vyskytuje v celej Európe, Ázii a severnej Afrike.

Langur tibetský

https://www.instagram.com/p/B9ZsfrWoNIv/?utm_source=ig_embed

Tento primát pochádza z malej oblasti miernych horských lesov zo strednej a juhozápadnej Číny. Jeho vedecký názov je Rhinopithecus roxellana a jeho výška dosahuje približne 65 centimetrov.

Phylliidae

20+ exotických zvierat, ktorých krása je z tohto sveta

Tento hmyz má vynikajúce maskovacie schopnosti. Vďaka jeho listovitému vzhľadu môže pred predátormi zostať bez povšimnutia. Takéto exotické zvieratá sa nachádzajú v oblastiach južnej Ázie, juhovýchodnej Ázie a Austrálie.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov