Zaujímavosti

Odpovede na otázky, ktoré nutne potrebuješ vedieť 2


videní: 1.8K

Zvedavosť je motiváciou pre človeka, aby sa učil nové veci. Navyše otázky podnecujú v ľuďoch kreativitu a inováciu. Z tohto dôvodu by ľudia mali byť vždy povzbudzovaní klásť si otázky o akejkoľvek možnej téme. Na niektoré zvláštne otázky sa však odpovede hľadajú naozaj ťažko.

Prečo sú leňochody tak pomalé?

Odpovede na 12 jednoduchých otázok, ktoré náhle chceme vedieť

Leňochodová strava je takmer úplne založená na listoch, ktoré sú veľmi chudobné na živiny, čo znamená, že zviera má nízky príjem kalórií. Pretože lezú po stromoch, je lezenie ich každodennou činnosťou, ktorá môže byť veľmi náročná. Aby sa vyrovnali s nízkym príjmom kalórií, majú veľmi pomalý metabolizmus, pohybujú sa veľmi pomaly.

Prečo sa lepidlo nelepí na vnútornú stranu fľaše?

Odpovede na 12 jednoduchých otázok, ktoré náhle chceme vedieť

Väčšina lepidla obsahuje vodu ako rozpúšťadlo, ktoré ho udržiava v hustej tekutej forme vo fľaši. Lepkavé bude iba vtedy, keď ho vytlačíte z trubice a aplikujete na povrch. Pri kontakte s okolitým vzduchom sa voda prítomná v lepidle vyparuje a lepidlo tvrdne. Zostávajú iba lepivé molekuly, ktoré držia objekty pohromade.

Prečo sú svadobné šaty biele?

Odpovede na 12 jednoduchých otázok, ktoré náhle chceme vedieť

V 19. storočí sa väčšina žien vydávala v šatách, ktoré mohli znovu použiť na iné príležitosti. Fantázie bielych svadieb boli neskôr poháňané  hollywoodskymi filmami, ale tradične si biele šaty mohli dovoliť len bohaté rodiny. Až v 50-tych rokoch začali ľudia strednej triedy kopírovať tento trend vďaka vývoju lacnejších materiálov počas rozmachu prosperity po vojne.

Avšak ani dnes nie všetky kultúry nosia biele svadobné šaty. Napríklad v Číne a Indii nosia nevesty červené šaty ako symbol šťastia a úspechu.

Otázky okolo pruhov zebry

Odpovede na 12 jednoduchých otázok, ktoré náhle chceme vedieť

Už dlho je populárny názor, že zebry sú biele zvieratá s čiernymi pruhmi. Ukazuje sa však, že je to naopak. Pôvodná farba zebier je  čierna. Biele pruhy sa objavia až neskôr, keď sa v bruchu matky vyvinie embryo zebry, čo možno jasne vidieť na obrázku vyššie, kde sa biele pruhy jednej zebry nevyvíjali dobre.

Prečo pomarančová šťava chutí strašne po vyčistení zubov?

Odpovede na 12 jednoduchých otázok, ktoré náhle chceme vedieť

Zubná pasta narobí neporiadok s vašimi chuťovými pohárikmi. To potláča schopnosť cítiť sladkú sladkosť, čo znamená, že iné chute sú ešte zreteľnejšie. Výsledkom je, že sladkosť v šťave je potlačená, zatiaľ čo jej horkosť je zvýšená a tvoj chutný nápoj sa náhle stane nepožívateľným.

 Prečo sa tvoje dlane potia, keď si nervózny?

otázky

Stresový pot pochádza z nervózneho vzrušenia. Tvoje telo uvoľňuje adrenalín, ktorý nastaví tvoje srdce , aby si bol pripravený na čokoľvek ďalšie. Hlavnou funkciou potenia je kontrola telesnej teploty, keď tvoje telo ide na plný plyn. Oblasti tela, ktoré majú najvyššiu koncentráciu potných žliaz sú chodidla a dlane rúk.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov