Zaujímavosti

Tajné spoločenstvo Thule. Časť 1.

Thule

videní: 2.7K

V rokoch 1930 až 1940 vzniklo v Nemecku veľa tajných spoločenstiev, no najvplyvnejším z nich bola bez pochýb spoločnosť Thule. Táto tajná organizácia vyhlasovala, že árijská rasa pochádza zo starovekej civilizácie, ktorá od nepamäti žila na dnes už zaniknutom ostrove. Pohodlne sa usaďte a preneste sa s nami o viac ako 100 rokov do minulosti. Začíname prvou časťou článku.

Rozmach nacionalistických hnutí v mnohých európskych krajinách koncom 20. Storočia bol podnetom na vznik rozličných asociácií založených na podporu typických a charakteristických znakov každého národa. V niektorých prípadoch sa vyzdvihovanie jedinečnosti zvrhlo na šialené hľadanie prvkov, ktoré tvoria národ. V tejto súvislosti najviac tajných spolkov vznikalo v dvoch európskych krajinách – v Nemecku a v Rakúsku. Ich cieľom bolo predovšetkým vyzdvihovať schopnosti najmä nemeckého národa. Aj keď spočiatku tieto rády neoplývali popularitou, v búrlivých rokoch na začiatku 20. Storočia sa v Nemecku dostali do vyšších mocenských sfér. Najvýznamnejšou tajnou spoločnosťou bola spoločnosť Thule, založená v roku 1918.

V úzadí vplyvnej spoločnosti Thule sa pohybovala záhadná postava Rudolfa von Sebottendorfa, dobrodruha, ktorý sa preslávil v súdobých tajných kruhoch. Narodil sa v roku 1875 neďaleko mesta Drážďany. V mladosti cestoval po celom svete, pričom sa oboznámil s tradíciami rôznych národov, napríklad Egypťanov alebo Turkov. Neskôr získal informácie o pangermanizme, antimaterializme, rozenkruciánstve (o ktorom sme už taktiež písali článok) a alchýmii. Vyzbrojený informáciami a s poverením obnoviť tajné spoločenstvo Germánsky rád v Bavorsku, vytvoril v roku 1918 spoločnosť Thule. Názov spoločnosti pochádza z bájneho ostrova podobného Atlantíde, ktorý tiež zmizol pod hladinou mora, čo pre prosperujúcu civilizáciu na ostrove znamenalo dramatický koniec. Poloha ostrova dodnes nie je známa, keďže neexistujú písomné dokumenty, ktoré by túto záhadu rozlúštili. Niektorí vedci sa domnievajú, že súčasný Island môže byť súčasťou ostrova Thule, ktorá sa po katastrofe zachovala. Iní zase predpokladajú, že ostrov sa nachádza bližšie k severnému pólu. Staroveké legendy opisujú ostrov ako koniec sveta. Po stopách árijskej rasy pokračujeme druhou časťou článku.

Zdroj: topdesat | findtube

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov