Zaujímavosti

Kto vymyslel najznámejšie hračky? Títo ľudia rozdávajú šťastie


videní: 2.1K

Všetky deti majú svoje obľúbené hračky alebo koníčky. Niektoré deti majú obľúbené hračky, ktoré sú jedinečné. Existujú však aj produkty pre deti, ktoré miluje takmer každý. Napríklad Nerf blaster, s ktorými by sa chcel hrať každý chlapec, alebo bábiky LOL, o ktoré dievčatá z celého sveta žiadajú svojich rodičov. Ale kto vynašiel všetky tieto veci?

LOL bábiky

8 ľudí, ktorí vymysleli hračky pre naše deti a dosiahli šťastie

Isaac Larian, generálny riaditeľ MGA Entertainment, mal nápad vytvoriť bábiky. Keď nemohol jednu noc spať, sledoval populárne videá YouTube a zistil, že niektoré videá, ktoré ukazujú rozbaľovanie hračiek, získali obrovské množstvo zhliadnutí. Potom si uvedomil, že musí prísť s hračkou, ktorú by bolo zaujímavé rozbaliť.

S tímom Larian vytvoril malé bábiky s veľkými očami, ktoré sú zabalené do plastových guličiek a 7 vrstiev filmu . Hlavnou pointou hračky je, že zatiaľ čo ju dieťa rozbaľuje, nájde pod každou vrstvou malé prekvapenie. A nakoniec dostane samotnú bábiku.

Keď Larian ponúkol svoj vynález Walmartovi, bol odmietnutý. Hovorili, že nikto si túto hračku nebude kupovať, pretože ju nemôžete vidieť. Ale úplne sa mýlili a LOL sa stal hitom desaťročia.

Fidget spinner

8 ľudí, ktorí vymysleli hračky pre naše deti a dosiahli šťastie

Ale spinner, ako ho poznáme dnes, patentoval v roku 2016 Scott McCoskery. Urobil to sám a použil ho na boj proti úzkosti. Čoskoro začal dostávať objednávky od svojich priateľov a potom aj od ľudí, ktorých vôbec nepoznal.

Hoverboard

8 ľudí, ktorí vymysleli hračky pre naše deti a dosiahli šťastie

Dnes by každý teenager pravdepodobne chcel mať hoverboard. Vynález, ktorý sa zdá byť príliš moderný, sa v skutočnosti objavil už v 90. rokoch minulého storočia. Prototyp hoverboardov bol Segway: podobne vyzerajúce zariadenie, ktoré má rukoväť na točenie .

Bol vynájdený Deanom Kamenom. Je zaujímavé, že majiteľ spoločnosti Segway Inc. Jimi Heselden zomrel pri nehode pri používaní svojho vlastného produktu.

Neskôr začali čínski inžinieri modernizovať toto zariadenie a postupom času prišli na to, ako sa zbaviť rukoväte a naučiť ho otáčať sa s posunom ťažiska. Prvé hoverboardy sa objavili na začiatku roku 2010.

LEGO

8 ľudí, ktorí vymysleli hračky pre naše deti a dosiahli šťastie

Spoločnosť, ktorá v súčasnosti vyrába pravdepodobne najslávnejšiu hračku na svete, vytvoril  Ole Kirk Christiansen v roku 1916. Vo svojej dielni vyrábal rôzne drevené veci. Raz však došlo k požiaru a všetky materiály boli spálené. Jediným výrobkom, ktorý jeho spoločnosť naďalej vyrábala, boli hračky pre deti, ktoré boli vymaľované v jasných farbách.

Spoločnosť bola pomenovaná LEGO z dánskeho leg godt — play good – dobre sa zahrať . V roku 1947 začala spoločnosť LEGO vyrábať plastové hračky vrátane známych blokov.

Minecraft

8 ľudí, ktorí vymysleli hračky pre naše deti a dosiahli šťastie

Táto hra je rovnako zaujímavá ako robiť veci z LEGO. Hráč je tu v 3D svete vyrobenom z kociek, ktorý si môžeš zostaviť podľa svojich predstáv. Videohra bola oficiálne vydaná v roku 2011 a vývojárom je Markus Persson, tiež známy ako Notch .

Hra sa stala obľúbenou medzi dospelými aj deťmi. Počas prvého roka sa stal stvoriteľ milionárom. Markus zverejnil komentár, kde povedal, že bol prekvapený peniazmi, ktoré zrazu zarobil, pretože vyrastal v chudobnej rodine. Niektoré peniaze utratil pre svojich príbuzných a niektoré dal na charitu.

Nerf

8 ľudí, ktorí vymysleli hračky pre naše deti a dosiahli šťastie

V roku 1969 prišiel k Parker Brothers vynálezca Reyn Guyer. Jeho nápad bol domáci futbalový zápas, ktorý sa mohol hrať vo vnútri domu. Zahŕňal loptu, ktorá bola ľahká a malá.

The Parker Brothers sa rozhodol vyrábať loptu. Bol to prvý výrobok, ktorý sa predával a označoval ako Nerf. Vedenie spoločnosti si uvedomilo, že to bol zásah do čierneho a rozvinul nápad, pričom k týmto loptičkám pridal pneumatické zbrane.

Deti milovali túto hračku. V roku 2011 bol Nerf vyhlásený za najlepšiu hračku pre chlapcov.

Hračky z Happy Meal

8 ľudí, ktorí vymysleli hračky pre naše deti a dosiahli šťastie

Tieto potravinové súpravy boli vynájdené v 70. rokoch 20. storočia. Zamestnanci McDonald v Guatemale chceli, aby bol proces jedenie s deťmi tak jednoduchý pre rodičov, ako je to možné. Rozhodli sa vytvoriť súpravy pre chlapcov a dievčatá. Myšlienka bola úspešná a čoskoro sa dostala k manažmentu v Chicagu. Bob Bernstein bol zodpovedný za koncepciu Happy Meals.

Bob si myslel, že McDonald’s musí mať aj skvelé obaly. Odtiaľ pochádza myšlienka krabíc s rýchlym občerstvením a hračkami a na dizajne pracovali najlepší detskí ilustrátori.

Tento nápad bol očividne mimoriadne úspešný a získal si srdcia malých detí.

Monster High

8 ľudí, ktorí vymysleli hračky pre naše deti a dosiahli šťastie

Gotický vzhľad týchto bábik priťahuje dievčatá ako magnet. Dospelí sú prekvapení, keď zistia, že ich dcéry milujú upírov, vlkolakov, umelú krv a lebky.

Garrett Sander mal nápad vytvoriť tieto hračky so svojím bratom, dvojčaťom, Darrenom a spoločne navrhli dievčatá, ktorých rodičia sú príšery z hororových filmov a strašidelných príbehov.

V súčasnej dobe existuje niekoľko animovaných filmov, knižné série a dokonca aj videohra o nich  A v roku 2017 Mattel vydal Enchantimals, ktoré kombinujú črty ľudí a zvierat.

Bonus: „Monopoly“ mal zmeniť spoločnosť.

8 ľudí, ktorí vymysleli hračky pre naše deti a dosiahli šťastie

Príbeh tohto produktu sa začal v roku 1903, keď Lizzie Magie vytvorila doskovú hru s názvom „The Landlord’s Game“. Vynálezkyňa sa snažila ukázať rastúcej generácii, že bolo nespravodlivé, aby malá skupina podnikateľov mala vlastniť veľa nehnuteľností.

Lizzie chcela túto hru predať veľkému počtu zákazníkov, a tak prišla so svojou ponukou k bratom Parkerovcom. Odmietli to, pretože si mysleli, že pravidlá sú príliš komplikované . V roku 1936 však Charles Darrow prišiel do tej istej spoločnosti s podozrivo podobným nápadom. Jeho ponuka bola tiež odmietnutá.

Ale Darrow bol vytrvalý muž a sám vydal „monopoly“. Keď sa stala hra populárnou, Parker Brothers si uvedomili, že urobil chybu a prijali Darrowovu ponuku. Hra bola neuveriteľne populárna. Dnes sa konajú dokonca „monopolné“ súťaže . Pôvodná myšlienka Lizzie sa však stratila: v modernej verzii je konečným cieľom vlastniť všetko.

 

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov