TOP 10

TOP10+: Fakty o Elizabeth II, ktoré dokazujú, že kráľovná je len titul


videní: 2.5K

Kráľovná Elizabeth II oslávila 21. apríla 94. narodeniny, a preto je ten správny čas si pripomenúť, čo všetko v živote dosiahla.

Kráľovná Elizabeth II má svoju krajinu rada a krajina je za to patrične vďačná a uctieva ju. Panovníci sa ale možno od teba a nás líšia menej, ako si si doteraz myslel. Veď aj oni sú iba ľudia so záľubami, no nie?

TOP10+: Fakty o Elizabeth II, ktoré dokazujú, že kráľovná je len titul

Elizabeth II vo svojom živote neposkytla jediný oficiálny rozhovor, ale na popularizáciu monarchie aktívne využíva technológie. Výročnú vianočnú správu kráľovnej sledujú milióny divákov. Kráľovská rodina má webovú stránku, účty na Twitteri, Facebooku aj Instagrame.

Každý rok v Maudy pred Veľkou nocou rozdáva kráľovná peniaze. Členom kresťanských komunít sa udeľujú špeciálne mince za ich príspevok k rozvoju spoločenstva a cirkvi. Tento rok bol jedným z príjemcov pamätných mincí 101-ročný zvon na v kostole sv. Márie.

Kráľovná vždy vyzerá perfektne. Ak cestuje za nepriaznivého počasia, mohol by si si myslieť, že skončí zmoknutá, ako každý iný. No ak ani ju dáždnik nezachráni, nechá osušiť šaty bez toho, aby si sadla, takže na jej kostýmoch nebudú žiadne záhyby.

TOP10+: Fakty o Elizabeth II, ktoré dokazujú, že kráľovná je len titul

Kráľovná zbožňuje hodvábne šatky. Obyvatelia ju v nich vidia hlavne počas dostihov a pri neformálnych podujatiach. Najobľúbenejší vzor je s obrázkami psov.

Elizabeth II si objednala korunovačné šaty od Normana Hartnella, ktorý pre ňu vytvoril aj svadobné šaty. Každý detail vzoru bol symbolom jednej z krajín Britského spoločenstva. Po korunovácii si kráľovná obliekla tieto šaty ešte 6-krát, vrátane otvorenia parlamentu na novom Zélande a Austrálii v roku 1954.

TOP10+: Fakty o Elizabeth II, ktoré dokazujú, že kráľovná je len titul

Elizabeth a jej manžel Philip majú 4 deti, 8 vnúčat a 8 pravnúčať. Podobne ako mnoho babičiek, aj Elizabeth svoje vnúčatá nadovšetko miluje.

Princezná Elizabeth a princ Philip sa prvýkrát stretli v roku 1934 na svadbe svojich príbuzných. Nasledujúce stretnutie sa uskutočnilo na Kráľovskej námornej škole, keď mala princezná 13 rokov. Počas vojny si posielali listy a 20.11.1947 sa vzali.

Kráľovná hovorí nielen po francúzsky, ale dokonale reprodukuje aj akcenty.

Elizabeth II a jej milované psy sa stali prototypmi animovaného filmu Royal Corgi, ktorý vyšiel v roku 2019.

TOP10+: Fakty o Elizabeth II, ktoré dokazujú, že kráľovná je len titul

Kráľovná pri nepriaznivom počasí nosí najradšej priesvitný dáždnik. Ľudia ju tak môžu vidieť aj pod dáždnikom.

Ak chce niekto pracovať v tíme pre kráľovnú, stačí poslať životopis cez internet.

Kráľovná je skúsená fotografka a veľký fanúšik filmovania. Po svadbe jej princ Philip dal kameru, na ktorú zachytila mnohé rodinné fotografie a filmy. Okrem toho bola 67 rokov patrónkou Kráľovskej fotografickej spoločnosti.

TOP10+: Fakty o Elizabeth II, ktoré dokazujú, že kráľovná je len tituls

Všetky svadby príbuzných dostávajú súhlas kráľovnej.

Okrem fotografovania má aj ďalšiu vášeň – filateliu. Jej zbierka známok obsahuje asi 300 albumov v 200 škatuliach. Kráľovský expert Phil Dampier povedal, že Elizabeth je na zbierku hrdá a často ju venuje návštevníkom – hlavám štátov.

 

Zdroj: Admetopdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov