Zaujímavosti

COVID-19: Vedci a odborníci zdieľajú poznatky


videní: 1.7K

Vedci a odborníci zdieľajú poznatky o koronavíruse v úplne novom špeciáli na kanále DISCOVERY CHANNEL. Relácia “PANDÉMIA: COVID-19” má premiéru v stredu 5. apríla o 20:00 hod.

Rýchle rozšírenie novej formy koronavírusu COVID-19 sa stalo určujúcou globálnou zdravotnou krízou našej doby. Zdanlivo cez noc tento vírus zmenil naše každodenné životy aj spôsob interakcie s naším najbližším okolím. Ale ako sme sa do takej situácie dostali? A aké poznatky sa môžeme dozvedieť od vedcov a odborníkov? Pohľad na pandémiu vírusu COVID-19, ktorá zasiahla celý svet, prinesie hodinový špeciál PANDÉMIA: COVID-19 v nedeľu 5. apríla o 20:00 na kanáli Discovery Channel.

COVID-19

Ako už mnohí v správach počuli, má sa za to, že sa COVID-19 preniesol zo zvierat na ľudí na trhu v čínskom Wu-chan. Ale ako sa to stane? Odborníci nám osvetlia spôsob liečby i prenosu, ktorý spočiatku zaskočil lekárov a vedcov, ktorí sa prvýkrát stretli s prvými pacientmi s týmto ochorením. V špeciále sa tiež pozrieme na to, ako sa počas týždňov COVID-19 rozšíril po celej Číne aj za jej hranice a znepokojil odborníkov v zdravotníctve i vedcov.

PANDÉMIA: COVID-19 zavedie divákov do boja, ktorý má zabrániť šíreniu pandémie, prinesie posledné novinky o tom, ako vláda koordinuje testovanie a liečbu pacientov a ukáže, ako predchádzať ďalšiemu šíreniu. Odborníci odhalia, prečo je COVID-19 jedinečný, prečo na neho bol svet tak nepripravený a čo bolo možné urobiť inak, aby sa jeho šíreniu zabránilo.

Špeciál zároveň vystopuje počiatok rozšírenia v Spojených štátoch až k prvému pacientovi, bude sledovať rýchle rozšírenie v Seattli a skúmať dramatický a neočakávaný prenos v celej krajine. Diváci si vypočujú popredných lekárskych odborníkov v prvej línii aj akademikov, štátnych splnomocnencov a pacientov s bezprostrednými skúsenosťami.

Aj napriek karanténe v mnohých krajinách, ako sú Čína, Kórea alebo Taliansko, došlo v priebehu niekoľkých týždňov k rozšíreniu vírusu vo svete, keď napríklad v Taliansku denne stovky ľudí zomierajú, hoci sa krajina uzavrela. Sú Spojené štáty pripravené čeliť tejto globálnej pandémii, ktorá nemá v modernej histórii obdobu? Každý deň dôjde k nejakému dramatickému zvratu, zatiaľ čo počet nakazených a nahlásených prípadov úmrtí v Spojených štátoch postupuje po rastúcej trajektórii.

PANDÉMIA: COVID-19 sa zameria na dôsledky drastických opatrení prijímaných v Amerike, kedy sa zatvárajú inštitúcie, školy a podniky, aby sa zabránilo prenosu. Tento aktuálny špeciál prinesie podrobnejšie informácie od tých, ktorí stoja na čele boja, aby našli odpovede a možný liek.

Program PANDÉMIA: COVID-19 vyrobila pre Science Channel produkčná spoločnosť ITN. Výkonnými producentmi pre ITN sú Ian Russell a Sarah Jane Cohen, producentom je Nick Powell. Pre Discovery a Science Channel je výkonnou producentkou Gretchen Eisele.

Zdroj: Discovery topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov