Tipy a triky

Prečo môže byť u teba doma nepríjemný zápach?


videní: 7.1K

Existujú očividné dôvody, prečo v našom dome môže byť nepríjemný zápach, napríklad varenie, zvyšky jedla alebo špinavé prádlo. Existujú však skryté riziká, ako je pleseň na neviditeľných miestach, ktoré, okrem toho, že spôsobujú strašný zápach, môžu byť nebezpečné pre naše zdravie a tiež môžu byť znakom vážneho problému.

1. Skrytá pleseň

6 dôvodov, prečo vo vašom dome cítiť zápach a ako ich opraviť

Ak ste si vo vašom dome všimli zatuchnutý zápach, pravdepodobne pochádza z plesní v stenách, pretože tam sa zvyčajne skrývajú. Pleseň môže byť toxická, preto musíme byť veľmi opatrní, všimnúť si ju a zbaviť sa jej. Niektoré z mnohých príčin plesní sú problémy so žľabmi, vodovodné netesnosti alebo zlé vetranie v kúpeľni alebo kuchyni.

Čo robiť:

  • Ak je plesnivá oblasť malá, môžeš ju očistiť mydlom a vodou. Ešte lepšie je použiť špeciálnu penu alebo savo proti plesniam. Aplikuj priamo a potom vyčisti.
  • V prípade väčších plôch, kde je pleseň pravdepodobne toxická, budeš musieť zavolať odborníka.
  • A čo je najdôležitejšie, prevencia je vždy najlepším riešením. Snaž sa udržiavať všetko v suchu, dobre vetraj a kontroluj vlhkosť v postihnutých miestnostiach.

2. Elektrické problémy

6 dôvodov, prečo vo vašom dome cítiť zápach a ako ich opraviť

Ak si všimneš rybí zápach, ktorý sa objaví v dome z ničoho nič, pravdepodobne máš chybné káble. Takto smrdia elektrické problémy. Podľa odborníkov drôty a plastové časti pri horení alebo topení sa vydávajú zápach rýb alebo moču.

Čo robiť:

  • V takom prípade, aj keď si všimneš drôt alebo elektrický zdroj, odkiaľ zápach pochádza, vždy je najlepšie zavolať elektrikára, pretože elektrické problémy môžu byť veľmi nebezpečné.
  • Po odstránení problému prestane spot vydávať zápach.

3. Plyn

6 dôvodov, prečo vo vašom dome cítiť zápach a ako ich opraviť

Únik plynu je nebezpečný problém. Ak v tvojom dome zistíš vôňu zhnitých vajíčok, existuje veľká pravdepodobnosť úniku plynu.

Čo robiť:

  • V takom prípade musíš najskôr vypnúť plynomer a nezapínať žiadne svetlá ani iné elektrické zariadenia. Odíď z domu a zavolaj svoju plynárenskú spoločnosť, aby skontrolovali a opravili problém Informuj susedov.
  • Keď sa všetko vyrieši, otvor dvere a okná, aby si vyvetral priestor a nechal zápach zmiznúť.

4. Koberce

6 dôvodov, prečo vo vašom dome cítiť zápach a ako ich opraviť

Ak máš v byte koberec na stene alebo ak v tvojom dome máš koberce všeobecne a všimneš si špinavý zápach, ktorý nezmizne, pravdepodobne musíš niečo urobiť s kobercami.

Čo robiť:

  • Koberce čisti prirodzene posypaním sódy na pečenie a potom ho vysaj pomocou vysávača. Pohltí to nepríjemné pachy. Jedlú sódu na pečenie nechaj pôsobiť cez noc, aby si sa zbavil intenzívnejšieho zápachu.
  • Môžeš tiež vyskúšať chemický čistiaci prostriedok, ktorý je špeciálne navrhnutý na čistenie kobercov alebo použiť parný čistič.

5. Umývačka riadu môže vydávať zápach

6 dôvodov, prečo vo vašom dome cítiť zápach a ako ich opraviť

Umývačky riadu môžu vydávať zápach aj po dlhom používaní. Umývačky riadu, ako aj práčky, je potrebné čas od času vyčistiť. Takže, ak tvoja kuchyňa zvláštne smrdí, aj keď je čistá, pravdepodobne u teba existuje problém s umývačkou riadu.

Čo robiť:

  • Skús umývačku riadu spustiť iba so šálkou octu alebo namiesto octu daj do spodnej časti umývačky riadu nejakú sódu. Tým sa odstránia nepríjemné pachy.
  • Ďalšou vecou, ​​ktorú môžeš urobiť pre hlbšie čistenie, je nájsť a vyčistiť filter umývačky riadu, kde zostávajú všetky zvyšky jedla.
  • Tiež je potrebné vyčistiť gumené tesnenie okolo dverí. Môžeš ho očistiť pomocou octu a teplej vody.

6. Steny

6 dôvodov, prečo vo vašom dome cítiť zápach a ako ich opraviť

Je to pravda. Naše steny domu môžu tiež vydávať zvláštne pachy. Preto z času na čas potrebujú čistenie a možno aj čerstvý náter. Ak pri vjazde do domu vždy spozoruješ nepríjemný zápach, možno budeš musieť začať pracovať na čistení stien a stropov.

Čo robiť:

  • Začni ľahkým a prirodzeným spôsobom. V sprejovej fľaši zmiešaj biely ocot a teplú vodu, nanes na steny a potom ich utri. Čistí to povrch a tiež odstraňuje nepríjemné pachy.
  • Ďalším spôsobom je čistenie amoniakom. Zmiešaj polievkovú lyžicu čpavku na šálku vody. Okrem čistenia ti amoniak tiež pomôže zbaviť sa zápachu a odstrániť všetok cigaretový decht. Nanes zmes na steny, počkaj niekoľko minút a potom ich opláchnite teplou vodou.
  • Vždy môžeš naniesť čerstvý náter, ale je lepšie, ak najprv steny vyčistíš.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov