Zaujímavosti

Čo hovorí tvoja mačka pozíciou, v ktorej spí?


videní: 7.8K

Mačka žije bok po boku s ľuďmi asi 9 500 rokov, ale stále je toho veľa, čo o týchto tajomných príšerkách nevieme. Naši rozkošní mačkovití priatelia s nami nemôžu priamo hovoriť, takže musíme nájsť spôsob, ako čítať ich signály. Našťastie ich reč tela môže odhaliť veľa o ich úmysloch a skutočných pocitoch. Napríklad si stačí všímať, v akej pozícii mačka spí.

 

Stočená pozícia

Čo môže spiaca pozícia odhaliť o vašej mačke

Čo to znamená: „Snažím sa spať, ale nie som celkom v pohode.“

Aj keď sa táto poloha na spanie môže zdať neuveriteľne pohodlná a bezpečná, v skutočnosti to znamená, že mačka cíti určité nebezpečenstvo a snaží sa chrániť svoje zraniteľné časti tela. Mačka skrýva svoje brucho a chvostom obchádza okolo tela. Táto poloha tela tiež umožňuje mačke lepšie udržiavať teplotu tela, takže je to dobrá voľba pre chladný deň.

Mokasína alebo sfinga

Čo môže spiaca pozícia odhaliť o vašej mačke

Čo to znamená: „Je to také príjemné, byť tu.“

Táto poloha na spanie znamená, že mačka je celkom spokojná so svojím okolím a teší sa z neho naplno. Nie je pripravená utiecť ,pretože nevidí žiadnu hrozbu. Žiari šťastím. Táto poloha tiež pomáha šetriť energiu, ktorú musí telo mačky minúť na zahriatie alebo ochladenie.

Poloha bruchom hore

Čo môže spiaca pozícia odhaliť o vašej mačke

Čo to znamená: „Veľmi vám verím.“

Oblasť žalúdka je jednou z najzraniteľnejších a najohrozenejších častí tela akejkoľvek mačky. Takže ak tvoj chlpatý priateľ spí na pohovke s bruchom hore a nohami roztiahnutými rôznymi smermi, blahoželáme! To znamená, že si si konečne získal jeho dôveru. Táto poloha na spanie je najbežnejšia u mačiek, ktoré žijú vo vnútri, pretože mačky, ktoré sú vonku len zriedka, majú silný pocit dôvery vo svoje prostredie.

Mačka spiaca s otvorenými očami

Čo môže spiaca pozícia odhaliť o vašej mačke

Čo to znamená: „Áno, samozrejme, spím …“

Bez ohľadu na to, ako sa vaša mačka môže zdať roztomilá a domestikovaná, stále je v srdci dravec. Mačky chcú byť pripravené okamžite reagovať na všetko, čo sa okolo nich deje, takže musia bojovať s nutkaním nájsť najpohodlnejšiu polohu na oddych, ale stále pritom musia byť v strehu. Ak mačka spí s jedným otvoreným okom, keď druhé je úplne uzavreté, to znamená, že jedna časť jej mozgu spí, zatiaľ čo druhá je hore.

Bočná poloha na spanie

Čo môže spiaca pozícia odhaliť o vašej mačke

Čo to znamená: „Je čas na spanie!“

Toto je jedna z najpohodlnejších pozícií, ktoré môže domáci miláčik zaujať. Je v bezpečí a pokojný, takže nemá potrebu chrániť jeho životne dôležité orgány. Mačka pravdepodobne hlboko spí a nemá žiadne starosti. Mačky, ktoré v tejto polohe spia, majú zvyčajne silné emocionálne spojenie so svojimi majiteľmi a neboja sa prejaviť svoju dôveru.

Pozícia v klbku

Čo môže spiaca pozícia odhaliť o vašej mačke

Čo to znamená: „Cítim sa tu bezpečne.“

Toto je pravdepodobne jedna z najbežnejších pozícií medzi mačkami v interiéri. Je pohodlná, pretože pomáha udržiavať mačku v teple a zároveň chráni najcitlivejšie časti tela mačky. To tiež ukazuje, že tvoja mačka sa cíti bezpečne a uvoľnene. Ale buď opatrný! Mačky niekedy zastávajú túto pozíciu, keď majú bolesti kvôli niektorým zdravotným problémom. Venuj pozornosť správaniu tvojho domáceho maznáčika, aby si nepremeškal žiadne rušivé príznaky.

Skrytá tvár

mačka

Čo to znamená: „Prosím, nedotýkaj sa ma.“

Niekedy sa mačkám nepáči, keď ich vyrušuješ a táto pozícia je jasným znamením, že by si sa ich radšej nemal dotýkať. Ak sa tvoj miláčik pokúsi zakryť hlavu vo svojich labkách alebo v niečom inom a vyzerá dosť podráždene, keď sa ho dotkneš, pravdepodobne túži po pokoji a tichu. Nechaj mačku užiť si „čas pre seba“ a ušetri si svoju náklonnosť k nej na neskôr.

Zdroj: Brightside topdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov