Zaujímavosti

Tieto divné vlastnosti majú iba inteligentní ľudia


videní: 5.7K

Tu je vedecký fakt: ľudia, ktorí používajú z času na čas nadávky, sú múdrejší ako ostatní. To isté platí pre milovníkov mačiek – sú to skutočne inteligentní ľudia. Existujú však aj ďalšie neočakávané a dokonca čudné ukazovatele, ktoré znamenajú, že niekto má vysokú úroveň inteligencie.

Inteligentní ľudia chodia naozaj rýchlo

9 podivných vlastností, ktoré majú iba inteligentní ľudia

Medzi úrovňami inteligencie a rýchlosťou chôdze existuje priama korelácia: rýchlejšie chodenie má pozitívny vplyv na kognitívne schopnosti ľudí. Ukazuje sa, že ľudia, ktorí kráčajú rýchlo, majú v testoch IQ približne o 16 bodov viac ako tí, ktorí kráčajú pomaly.

Pre tých, ktorí kráčajú rýchlo, je tu ešte viac dobrých správ: starnú pomalšie. To platí tak pre vnútorné znaky starnutia, ako aj vonkajšie. Čím rýchlejšie ideš, tým dlhšie bude tvoj mozog aktívny.

Nemajú radi horúce sprchy

Je v poriadku dopriať si horúce, relaxačné kúpele, ale pre mozog sú výhodnejšie krátke, chladné sprchy. Pravidelné sprchy s kontrastnými teplotami môžu zlepšiť pamäť, výkon mozgu, vylepšiť náladu a dodať vám ďalšiu energiu do dňa.

Inteligentní ľudia sú bipolárni

9 podivných vlastností, ktoré majú iba inteligentní ľudia

Túto poruchu má iba 2,5% svetovej populácie. Napriek tomu, že bipolárna porucha má negatívny vplyv na mozgovú aktivitu, ľudia, ktorí ňou trpia, vykazujú vyššiu úroveň IQ. Napríklad Vincent van Gogh a Ernest Hemingway boli bipolárni, ale nikdy im to nezabránilo stať sa veľkými umelcami. Najlepšie výsledky v týchto oblastiach majú deti, ktoré majú bipolárnu poruchu a zaujímajú sa o hudbu, umenie a cudzie jazyky.

Sú veľmi citliví na pocity iných ľudí

9 podivných vlastností, ktoré majú iba inteligentní ľudia

Inteligencia nie je určená iba vysokou úrovňou IQ – veľmi dôležitá je aj emocionálna inteligencia (EQ). Dobre vyvinutý EQ ľuďom umožňuje lepšie zvládať stres a porozumieť iným ľuďom bez toho, aby s nimi museli hovoriť. Vysoké EQ má však aj negatívny účinok: emócie druhých ľudí môžete cítiť takmer fyzicky a máte tendenciu veľmi intenzívne reagovať na niekoho hnev.

Ľudské zvuky ich privádzajú do šialentsva

Jedna z posledných štúdií ukázala, že niektorí ľudia nemôžu filtrovať nepríjemné zvuky a majú na ne veľmi negatívnu reakciu. Tieto nepríjemné zvuky môžu pozostávať z hlasného dýchania, praskania kĺbov alebo hrania s perom. Tento divný postoj k zvuku sa nazýva misofónia a je to skutočná psychologická porucha, ktorá naznačuje vysokú emočnú inteligenciu a dobre rozvinuté tvorivé schopnosti.

Bez čokolády nemôžu žiť

Čokoláda vyrobená zo skutočných kakaových bôbov nielenže zlepšuje náladu človeka a podporuje zdravé fungovanie kardiovaskulárneho systému. Prírodná čokoláda môže mať tiež pozitívny vplyv na rýchlosť spracovania informácií, zlepšuje pamäť a pomáha nám byť pozorný.

Konzumácia dobrej čokolády tiež spomaľuje starnutie mozgu, čím sa znižuje riziko demencie v starobe. Nejedz však príliš veľa sladkostí, pretože nadváha má  negatívny vplyv na kognitívne schopnosti.

Majú pocit, že ich nikto nemá rád

9 podivných vlastností, ktoré majú iba inteligentní ľudia

To, ako ľudia o tebe rozmýšľajú, je priamo spojené s ich úrovňami inteligencie: pre ľudí je oveľa ľahšie komunikovať so seberovnými, pokiaľ ide o inteligenciu. Inými slovami, chceme byť obklopení ľuďmi s rovnakou úrovňou inteligencie a rozdiel v úrovniach IQ by nemal byť väčší ako 15 bodov.

Priemerná úroveň inteligencie je približne 100 bodov – 85% populácie Zeme je na tejto úrovni. Skús si urobiť test IQ: ak je tvoj výsledok vyšší ako 115 bodov, je jasné, prečo ťa väčšina ľudí nechápe a prečo je pre teba ťažké s nimi komunikovať.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov