Zaujímavosti

Prečo sú psy pripútané k jednej obľúbenej osobe?

psy

videní: 3.2K

Rovnako ako my, aj psy sú tvormi, ktoré nemôžu žiť bez spoločnosti. Medzi mnohými ľuďmi vo svojom živote si naši štvornohí kamaráti vybrali iba jednu osobu, ktorej venujú väčšinu svojej lásky a vernosti. Toto puto sa pre psov stáva tak dôležitým, že môžu dokonca cítiť žiarlivosť, keď vidia svoju obľúbenú osobu s inými zvieratami. Ponorme sa spolu do tajomného a fascinujúceho sveta psov. Pozrime sa, čo si o nás myslia a ako si môžeme s nimi vytvoriť toto špeciálne spojenie.

Why Dogs Get Deeply Attached to Just One Special Person

Psy neustále trávia čas so svojim majiteľom

Keď necháš svojho psa spať v posteli, trénuješ ho, staráš sa o neho a tráviš s ním veľa času, vytvorí sa medzi vami silné puto. Akékoľvek pozitívne aktivity s chlpatým priateľom pomáhajú rozvíjať jeho lásku k tebe, ako napríklad účasť na starostlivosti, škrabkanie, prechádzky a maznanie. Týmto spôsobom sa učí poslúchať ťa a užívať si zábavu, ktorá plynie z trávenia času s tebou.

Cítia lásku svojho majiteľa

Ak žiješ s veľkou rodinou, tvoj pes môže mať niekoľko obľúbených ľudí. Extra sa však psy pripútajú iba k tomu človeku, ktorý sa o nich stará najviac. Ak mu naplníš misku s jedlom a každé ráno ho vezmeš na prechádzku, všimne si to a urobí z teba svojho favorita. Miera pozornosti a náklonnosti, ktorú tvoj pes dostáva, ovplyvní jeho správanie voči tebe. Čím viac dáš, tým viac dostaneš. Je to také jednoduché.

Why Dogs Get Deeply Attached to Just One Special Person

Vidia svojho majiteľa ako zdroj pozitívnej energie

Psy majú tiež tendenciu vytvárať pozitívne vzťahy s ľuďmi v ich okolí. V zásade, ak poskytneš svojmu psovi príjemné veci, ako sú chutné pochúťky a zábavné hračky, asociácia sa okamžite vytvorí. Ak teda chceš získať oddanosť svojho psa, urob mu radosť!

Pes hľadá podobnú osobnosť

Rovnako ako ľudia, aj psy si môžu vybrať svoju obľúbenú osobu, ktorá zodpovedá ich vlastnej „osobnosti“. Ak sa pozrieš na psov a ich majiteľov, väčšinou budú mať niečo podobné. Energické psy zvyčajne uprednostňujú aktívnych ľudí, zatiaľ čo pokojné a dokonca lenivé psy by radšej trávili dni s majiteľmi, ktorí sú menej aktívni.
psy
Niektoré plemená majú tendenciu sa viac spájať s jednotlivcami, patria medzi ne: bígl, kólia, shetlandský ovčiak, francúzsky buldoček, nemecký ovčiak, labradorský retriever, zlatý retriever a bernardín.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov