Zaujímavosti

Hromadný neobvyklý výskyt rakoviny v mestečku Fallon 2. časť

Fallon

videní: 1.4K

Mestečko Fallon v Nevade v USA nie je s počtom obyvateľov 7 500 na prvý pohľad ničím výnimočným. Až do momentu, kým sa nepozrieme na všetky súvislosti. Ľudia tam podľa štatistík ochorievajú na rakovinu neúmerne častejšie, ako hocikde inde v USA. Vedci a lekári sa rozhodli zistiť, prečo. Do úvahy prichádzajú dve teórie, ktoré sme rozobrali v prvej časti článku Hromadný neobvyklý výskyt rakoviny v mestečku Fallon. Poďme na pokračovanie.

Európske výskumné práce dokázali, že zdravie obyvateľov malých miest je nepriaznivo ovplyvňované veľkým prílivom návštevníkov, pretože ich imunitný systém nie je aklimatizovaný na široký sortiment rôznych typov ochorení prinášaných do mesta. Preto je možné, že prostredníctvom leteckej základne bol do Fallonu dovlečený neobvyklý vírus, ktorý mal zhubný vplyv na citlivejšie obyvateľstvo.

Druhá, pravdepodobnejšia teória je založená na názore, že došlo prostredníctvom leteckej základne k akémusi druhu znečistenia životného prostredia. Tamojšia základňa, ktorá hostí leteckú školu námorníctva „Top Gun“ (známu z rovnomenného filmu), spotrebuje ročne 155 miliónov litrov leteckého paliva. Emisie spalín z takého množstva sú nepochybne významné. Okrem toho všetko palivo preteká potrubím vedúcim popod mestom Fallon. Nikdy však nevzniklo podozrenie, že je potrubie deravé a že palivo uniká. Nie je to však úplne vylúčené.

Keď však lekári pátrali po tom, aké vojenské aktivity sa v danej oblasti vykonávali, prišli na niečo, čo bolo v porovnaní s leteckým palivom oveľa horšie. V roku 1963 realizovala americké armáda pokusný výbuch jadrovej bomby so silou 13 kiloton v podzemí pohoria Sand Mountain, ktoré sa nachádza necelých 50 kilometrov od Fallonu. Je všeobecne známe, že jadrový výbuchy, ktoré sa v histórii ľudstva odohrali, mali negatívny vplyv na populáciu ale aj nasledujúce generácie. Úradné správy však konštatovali, že radiácia nemala na Fallon žiaden vplyv.

Až doposiaľ nedošlo k žiadnemu oficiálnemu vysvetleniu príčin veľkého výskytu rakoviny v mestečku Fallon. Možno uskutočnila armáda aj iné testy, o ktorých sa mlčí a možno však na vzniknutej situácii nie je nič neobvyklého, možno je to len smola miestnych obyvateľov.

Zdroj: flickr | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov