Zaujímavosti

Hitlerove horoskopy II. časť

Hitlerove horoskopy II. časť

videní: 2.2K

V prvej časti článku Hitlerove horoskopy sme sa pozreli na neuveriteľne presnú predpoveď veštca a astrológa menom Karl Ernest Krafft. Predpovedal, že Hitlerov život je bezprostredne ohrozený – a vymedzil dátum, že sa tak udeje medzi 7. až 10. novembrom v roku 1939. Dnes už vieme, že bomba vybuchla v pivnici len 27 minút po tom, čo Hitler budovu opustil. Stalo sa tak 8. novembra 1939. Najprv sa Krafft stal podozrivým z atentátu, neskôr sa však tieto dohady vyšetrovaním vyvrátili. Nacisti si všimli jeho schopnosti, ktorými neoplýval len tak hocikto.

Po tom, čo Gestalo Kraffta zatklo, dozvedel sa o jeho mimoriadnych schopnostiach minister propagandy Goebbels, ktorý nadšene obdivoval Nostradamove dielo. Nariadil, aby sa Krafft začal zaoberať jeho dešifrovaním. Práve dešifrovanie Nostradamovych rozsiahlych a zložitých veršov malo byť využité k propagande Tretej ríše.

V roku 1940 bol Krafft poverený vypracovaním horoskopu Hitlera. Vodcovi poradil, aby sa plánovaný útok na ZSSR odložil. Napriek tomu, že sa Hitler nikdy s Krafftom osobne nestretol, riadil sa jeho radou, a skôr ako spustil operáciu Barbarossa, vyčkal do júla nasledujúceho roku. Spočiatku sa zdalo, že úspech vpádu nasvedčuje správnosti rozhodnutia Hitlera odložiť útok, nakoniec sa však prejavil ako chabý.

Neskôr bol Krafft poverený aj skúmaním horoskopov vodcov západných mocností, aby sa tak predišlo ďalším stratám. Posledná správna predpoveď, že ministerstvo propragandy v Berlíne bude zničené zásahom bomby vynieslo Krafftovi súd za velezradu. Niekoľko rokov pretrpel vo väzení, odkiaľ ho v roku 1945 – krátko po tom, čo ochorel na týfus – vyslobodila smrť.

Keď sa zamyslíme, ako pozoruhodne sa Krafftove predpovede naplnili, neostáva nám nič iné, len konštatovať tieto predpovede ako dôkazy jeho prorockého nadania. Na spojencov urobil dokonca taký dojem, že sa pokúšali nájsť veštca s podobnými schopnosťami, aby im pomohol tak ako Krafft pomáhal nacistom. Skutočnosť, že sa im to nepodarilo, ukazuje, ako vzácny a cenný bol Krafftov talent.

Zdroj: Wikipedia | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov