Zaujímavosti

Hitlerove horoskopy I. časť

Hitlerove horoskopy I. časť

videní: 2.1K

Hitlerove horoskopy: Mnoho historiografických kníh zachytáva, analyzuje a diskutuje o udalostiach, ktoré predchádzali druhej svetovej vojne, ale i o tých, ktoré sa odohrávali počas druhej svetovej vojny a po nej. Máloktoré z nich sa však zmieňujú o významných úlohách, ktoré v priebehu histórie zohrali astrológia či proroctvá. Dnes je už všeobecne známe, že Hitler i Stalin sa častokrát radili s veštcami a prorokmi, aj keď oficiálne ich činnosť zakazovali. Obzvlášť v nacistickom Nemecku trpeli okultisti prenasledovaním, rovnako ako aj iné skupiny líšiace sa od ostatných. Pozrime sa spoločne na príbeh veštca a astrológa menom Karl Ernest Krafft, ktorý sa odohral pred vypuknutím vojny v Nemecku.

Karl Ernest Krafft v predvojnovom Nemecku dosiahol obrovského uznania. Narodil sa v roku 1900 vo Švajčiarsku a bol veštcom a astrológom. Vynikal v matematike, predovšetkým v štatistike. Bol zanieteným astrológom. K jeho najväčšiemu uznaniu prispela kniha s názvom Traits of Astro-Biology. Krafft v nej vysvetlil svoju teóriu predpovedania budúcnosti, ktorú nazval typoskomiou. Jednoducho povedané, hlásal, že osud človeka sa dá predpovedať na základe jeho osobnosti.

Krafft mal viacero až mrazivo presných predpovedí. Napríklad jeho život dramaticky ovplyvnilo, keď ho jedna z jeho predpovedí dostala do kontaktu s poprednými osobnosťami nemeckého velenia. Krafft predpovedal, že Hitlerov život bude ohrozený niekedy medzi 7. až 10. novembrom 1939. Krafft si touto predpoveďou bol taký istý, že 2. novembra napísal Dr. Heinrichovi Feselovi (osobe veľmi blízkej Himmlerovi) a varoval ho, že Hitler je bezrpostredne ohrozený. Fesel však nechcel byť s veštcom spájaný a list si len uschoval, bez toho, aby niekoho informoval.

Dňa 8. novembra v roku 1939 vybuchla v jednej z mníchovskej pivnici bomba len 27 minút po tom, čo Hitler budovu opustil. Hneď, ako sa to Fesel dozvedel, informoval o liste vedenie, ktoré Kraffta okamžite označilo za podozrivého. Všetky dohady o tom, že s tým niečo veštec má sa však vyšetrovaním vyvrátili. Krafft mal viacero neuveriteľne presných predpovedí, ktoré rozoberieme v druhej časti článku Hitlerove horoskopy.

Zdroj: Wikipedia | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov