TOP 10

Toto sú tie najkrajšie kaviarne v Európe, z ktorých nebudeš chcieť odísť!

Toto sú tie najkrajšie kaviarne v Európe, z ktorých nebudeš chcieť odísť!

videní: 3.6K

Kávu miluje väčšina z nás. Najlepšie však chutí , keď si ju vychutnáme na príjemnom mieste či v spoločnosti dobrých priateľov. Dnes ti predstavíme preto tie najkrajšie kaviarne z celej Európy, z ktorých jednoducho nebudeš chcieť  odísť. 🙂

Štefánka by Pulitzer v Bratislave

Autor: Lure – Vlastné dielo, CC BY-SA 3.0, Odkaz

Autor: Lure – Vlastné dieloCC BY-SA 3.0Odkaz

Slovensko je posiate nádhernými a jedinečnými kaviarňami, my ti dnes predstavíme iba jednu, ak ju samozrejme ešte nepoznáš. Ide o nádhernú a historickú kaviareň, ktorá vznikla v roku 1904 a sídli na rohu ulice Palisády a Štefánikovej ulice. Už od začiatku patrí Štefánka medzi obľúbenú a známu kaviareň, kde sa podávalo francúzske šampanské, chutné zákusky a výborná káva z čerstvo upražených zŕn. Navštevovali ju najmä básnici, umelci, spisovatelia, ale aj študenti. Po druhej svetovej vojne začala upadať a strácať svoje čaro. Až v roku 2017 prevzali kaviareň majitelia reštaurácií Pulitzer a urobili kompletnú rekonštrukciu, a tak prinavrátili kaviarni predošlú slávu.

Café Centrál vo Viedni

Von Thomas Ledl - Eigenes Werk, CC BY-SA 3.0, Link

Von Thomas Ledl – Eigenes WerkCC BY-SA 3.0Link

Len na skok od Slovenska máme ďalšiu historickú kaviareň, ktorá patrí medzi najkrajšie kaviarne na svete. Nachádza sa priamo v centre Viedne a otvorená je od roku 1876. Nádherný interiér tvoria velikánske lustre, mramorové stĺpy, klenuté stropy, ktoré očarili mnohým umelcom, spisovateľom, dokonca ju navštívili aj mená ako Sigmud Freund, Peter Altenberg, ale aj Josif Stalin či Adolf Hitler.

Von Philipp von Ostau - Eigenes Werk, CC BY-SA 3.0, Link

Von Philipp von Ostau – Eigenes WerkCC BY-SA 3.0Link

Café Imperial v Prahe

V budove luxusného hotela Imperial sa nachádza aj jedinečná kaviareň a otvorená je už od roku 1914. Kaviareň láka ľudí nádhernými priestormi a vynikajúcou kuchyňou, ktorú má na starosti najznámejší český šéfkuchár Zdeněk Pohlreich. Čaro tejto kaviarne vo vás zanechá nezabudnuteľný dojem a budete sa chcieť vrátiť znovu. Rezerváciu je nutné spraviť už pár dní vopred.

New York Café v Budapešti

By Sandy Horvath-Dori from Grand Junction, CO, USA - Cafe Budapest, CC BY 2.0, Link

By Sandy Horvath-Dori from Grand Junction, CO, USA – Cafe BudapestCC BY 2.0Link

O tejto kaviarni sa hovorí, že je najkrajšia na svete a veru, nie nadarmo sa to hovorí. Pompénzny interiér, vôňa zákuskov a kávy a neodolateľná parížska atmosféra, to všetko tu môžu návštevníci tejto kaviarne zažiť. Otvorená je od roku 1894 a stretávali sa tu už od začiatku veľmi známi maďarskí umelci či spisovatelia, dokonca aj samotný a známy spisovateľ Márai Sándor, ktorý tu často vysedával a hovorieval že “bez kaviarní by neexistovala ani literatúra”.

By Yelkrokoyade - Own work, CC BY-SA 3.0, Link

By Yelkrokoyade – Own workCC BY-SA 3.0Link

Caffė Florian v Benátkach

By S.A.C.R.A. srl - S.A.C.R.A. srl, CC BY-SA 4.0, Link

By S.A.C.R.A. srl – S.A.C.R.A. srl, CC BY-SA 4.0Link

Charles Dickens, Lord Byron, Casanova, Marcel Proust či Goethe, takéto a aj mnoho ďalších svetovo známych osobností navštevovalo túto prenádhernú kaviareň na námestí Pizza San Marco. Caffė Florian otvorili už v roku 1720 a je najstaršou kaviarňou v celých Benátkach. Je plná zrkadiel a nádherných malieb a aj po skoro 300 rokoch na svojej kráse skoro nič nestratila.

Von S.A.C.R.A. srl - S.A.C.R.A. srl, CC BY-SA 4.0, Link

Von S.A.C.R.A. srl – S.A.C.R.A. srl, CC BY-SA 4.0Link

Café de la Paix v Paríži

Ak raz navštíviš Paríž, zájdi na koláčik či kávičku do kaviarne v centre Paríža menom Café de la Paix, ktorá je otvorená už od roku 1863. Očarí ťa pozlátenými stenami, zdobenými stropmi a mramorovými stolmi a kedysi v nej vysedávali aj známi ľudia ako Peter Iljič Čajkovskij, Guy de Maupassant alebo Émile Zola.

Majestic Café v Porte

1089px-Porto_Cafe_Majestic

Najslávnejšou portugalskou kaviarňou je určite Café Majestic, ktorú otvorili v roku 1921. Zrkadlové steny, starožitné elegantné zariadenie a obrovské lustre ti jednoznačne z pitia kávičky či z ochutnávky koláčikov spravia zážitok.

Antico Caffè Greco v Ríme

Názov tejto kaviarne je trošku zavádzajúci, pretože sa nenachádza v Grécku, ale v Taliansku, konkrétne na luxusnej nákupnej ulici Piazza di Spagna v Ríme. Grécky názov má preto, lebo prvý majiteľ bol Grék. Otvorená je už od roku 1760 a považovaná je za úplne najstarší bar v Ríme. Aj samotný Hans Christian Andersen si rád vychutnával kávu v tejto krásnej kaviarni.

caffee_greco

Caffè Gambrinus v Neapole

Približne v roku 1860 sa otvorila táto kaviareň plná nádherných starožitností, obrazov a sôch od veľmi významných osobností. Už hneď od jej otvorenia láka množstvo svetoznámych umelcov, fotografov a ďalších osobností. Ak navštíviš toto prístavné mesto, nezabudni sem zájsť a zober si určite aj fotoaparát.

Zdroj: Firotour | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov