Zaujímavosti

Ako vyzerá najdlhší let bez medzipristátia na svete?


videní: 3.0K

Niektorí ľudia cestujú leteckou dopravou viac ako iní. Podľa nás ale môžeme v pokoji prehlásiť, že extrémne dlhý let nemá nikto v obľube. Koľko času si vo vzduchu strávil ty?

Pre cestujúcich, ktorí lietajú z medzinárodného letiska Johna F. Kennedyho v New Yorku do austrálskeho Sydney, je čas strávený v lietadle skoro nekonečný. Prvý nepretržitý let, ktorý túto vzdialenosť medzi kontinentmi prekonal, trval 19 hodín a 16 minút. Viac ako 10 000 míľ… Vieš si to predstaviť?

let

Jasné, možno si už mal to „šťastie“ a pri bookovaní letenky si objavil najnižšiu cenu, no s najväčším množstvom prestupov. Vtedy sa zdá prekonanie svetového rekordu spomenutého vyššie ako maličkosť, ktorá nie je nesplniteľná. Ale, dokázal by si stráviť prakticky celý let v jednej miestnosti v lietadle?

Musíš počítať s príchodom na letisko, kde tie byrokratické vybavovačky väčšinou trvajú tiež nejaký čas a musíš prísť vždy skôr. Pretože do lietadla u nás nemôžeš iba tak vbehnúť ako to bolo v Sám doma.

Na otváracom lete najdlhšej linky sveta odletelo lietadlo v piatok večer z New Yorku a dorazilo do Sydney o 7:43 v nedeľu ráno. Popritom si cestujúci vyskúšali 15 hodinový časový rozdiel, počas ktorého prakticky preskočili sobotu. Ak si ale cestujúci priplatia viac, celý deň strávený v Business Class neznie až tak hrozne.

let

Ako sa ale pripraviť na taký dlhý let? Dá sa to vôbec? Ak ti to okolnosti dovolia, nespi pred letom. Pozerať filmy, pracovať, stretnúť sa s kamarátmi – to sú činnosti, ktoré ťa dostatočne unavia a a zabavia zároveň. Pitie kávy tiež pre spánok nepomáha.

Jedlo je tiež dôležitou zložkou prípravy, pretože nechceš sedieť celý čas na tom pidizáchode. A teda, čo by mohlo byť pre naše organizmy vyslovene prospešné? Niektorí odborníci tvrdia, že jedlá bohaté na uhľohydráty, ako napríklad špagety, ovsené vločky alebo celozrnné pečivo sú dobré ako prevencia jet lagu. Ale nezabudni, iba s mierou.

fork silverware restaurant dish meal food produce plate breakfast cuisine pasta noodle asian food spaghetti vegetarian food italian twirl italian food carbonara stock photography free stock european food

Alkohol tiež nie je práve najšťastnejšou alternatívou. Má to viac dôvodov. Ten najjednoznačnejší je, že svoj výlet pravdepodobne nechceš začať so silnými bolesťami hlavy. Nezabudni, že aj keď bežne nemávaš opicu, v oblakoch sa naše telo správa inak ako dole, na zemi. Okrem toho, alkohol môže spôsobiť problémy so spánkom (ale aj spolucestujúcim).

 

Zdroj: rd.com | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov