Zaujímavosti

Bear Grylls a jeho družina hľadajú poklad na pustom ostrove

Bear Grylls

videní: 2.3K

12 cudzincov sa vypravilo na pustý ostrov. Vzájomne sa tu stretávajú prvýkrát. Vpred ich ženie nielen inštinkt pre prežitie, ale aj túžba dokázať, že sú schopní sa sami o seba postarať v neznámych extrémnych podmienkach. Keď k tomu pripočítate v divočine ukrytý poklad, dostanete neopakovateľné predstavenie. Táto rôznorodá skupinka, do ktorej patrí okrem iného napríklad doposiaľ najstarší súťažiaci alebo aj príbuzný britskej kráľovskej rodiny, pod dohľadom svetoznámeho dobrodruha Beara Gryllsa vystúpi zo svojej komfortnej zóny a naučia sa, ako žiť a prežiť mimo civilizácie. Šiesta séria survival reality šou Na ostrove s Bear Grylls (The Island with Bear Grylls) štartuje na Discovery Channel už 18. novembra 2019 o 21:00.

Bear Grylls

Bear Grylls povedie najstaršiu súťažiacu aj člena kráľovskej rodiny

Irene Cattanach tento rok oslávila sedemdesiate piate narodeniny, čo z nej robí najstaršiu súťažiacu z tých, ktoré mal Bear Grylls tú česť na ostrov priviesť. Pre rodáčku zo Škótska je hnacím motorom jej rodina, všetci ju poznajú ako oddanú manželku, matku a babičku. Tým ale zoznam jej životných rolí rozhodne nekončí, domáce džemy a marmelády z jej kuchyne získali rad ocenení. A o tom, že rozhodne nemá problém sa zoznamovať s cudzími ľuďmi svedčí aj to, že s manželom Euanom prevádzkujú Airbnb. Pokročilý vek ju ale spočiatku nútil k pochybnostiam o vlastných schopnostiach. „Nechcela som byť brzdou celého tímu. Mrzelo by ma, keby sa môj vek stal pre všetkých prekážkou. Naozaj som sa bála, že budem pre ostatných len komplikáciou a začnú ma neznášať,“ zverila sa pri rozhovore britskej televíznej stanici Channel 4. Ako sa ale po skončení natáčania pochválila na Instagrame, výprava na ostrov jej zmenila život a medzi ostatnými stroskotancami si zarobila na mnohé priateľstvá.

Bear Grylls

V roku 2019 sa členom Gryllsovej družiny stal vôbec prvýkrát príslušník britskej kráľovskej rodiny. Lord Ivar Mountbatten je nielen bratrancom kráľovnej Alžbety II. a jej manžela princa Philipa, vojvodu z Edinburghu, ale tiež praprapravnukom najdlhšie vládnucej britskej kráľovnej Viktórie, a skúmaním rozvetveného rodokmeňa by sme sa dopracovali až k ruskému spisovateľovi Alexanderovi Sergejevičovi Puškinovi, autorovi Eugena Onegina. Aj keď je Lord Ivar iba členom širšej aristokratickej rodiny, podarilo sa mu v roku 2018 v podmienkach konzervatívnej anglickej spoločnosti prelomiť jedno veľké tabu. Stal sa totiž vôbec prvým kráľovským príbuzným, ktorý vstúpil do manželstva s osobou rovnakého pohlavia. Dostalo sa mu pritom aj požehnanie bývalej manželky Lady Penny, ktorá ho dokonca doviedla vo svadobný deň k oltáru. „Oni o tom veľmi v skutočnosti nehovoria. Komunikácia v kráľovskej rodine je väčšinou … zložitá,“ komentoval Lord Mountbatten hrobové ticho Buckinghamského paláca, ktorý sa pred rokom rozhodol prejsť tento sobáš bez povšimnutia. Profesne zameraný agronóm a geológ sa teraz vypravil na hon za strateným pokladom, aj túto kontroverziu kráľovská rodina pravdepodobne nebude komentovať. Vo svojich päťdesiatich šiestich rokoch patrí medzi starších súťažiacich, pohľadom na britskú aristokraciu ale zistíme, že má nesporné predpoklady k dlhovekosti a naozaj tuhý korienok. Bear Grylls Lorda Mountbatten tak určite nezlomí.

Bear Grylls

Medzi ďalšími súťažiacimi nájdeme veľa hrdinov všedného dňa. Dvadsaťosemročná zdravotná sestra Cat sa v Essexe stará o pacientov v kóme. Jack, ktorý má dvadsaťštyri, zase vedie vlastnú inštalatérsku spoločnosť. Štyridsaťdvaročný doktor Mano vo svojej pediatrickej ordinácii v Belfaste lieči desiatky miestnych detí. A tridsaťročný Marco sa po službe svojej vlasti medzi britskými mariňákmi teraz rozhodol venovať fotografii a grafickému dizajnu. Všetci majú svoj jedinečný príbeh a spoločne tvoria skvelý tím v podmienkach, kedy musia spoliehať na schopnosti a vlohy toho druhého.

Bear Grylls
Zatiaľ čo sa na ostrove usídľovali a načúvali prvotným Bearovým inštrukciám, odohrávalo sa nad ich hlavami niečo, čo nemá v histórii tejto reality šou precedens. Prelietajúce lietadlo súbežne katapultovalo do odľahlej časti ostrova poklad v podobe 100 000 libier. A ako Bear Grylls družinu stroskotancov informoval, tento poklad bude novým cieľom ich cesty. „Poklad je nový element, ktorý sme sa rozhodli pridať, aby sme otestovali, ako taká motivácia ovplyvní správanie jednotlivých súťažiacich. Stane sa vidina finančného zisku tým najdôležitejším? Alebo si rovnako ako v predchádzajúcich rokoch budú najviac vážiť to, že v sebe objavia skrytý potenciál pre potrebnú spoluprácu a altruizmus? Aj to totiž môže byť pre mnohých nevyčísliteľnou výhrou,“ načrtáva Bear Grylls dôvody pre túto produkčnú obmenu doterajšieho formátu. Vzťahy v skupine ale zostávajú neoddeliteľnou súčasťou obľúbenej reality show – tí, ktorí vydržia dosť dlho na to, aby boli pri objave pokladu, si čiastku rozdelia rovným dielom. Naopak tí, ktorí to vzdajú predčasne, si okrem zážitkov neodnesú nič.
Sledujte a prežívajte exotické dobrodružstvo s nimi. Trebárs aj vy budete raz sedieť na pláži po boku Beara Gryllsa a počúvať jeho rady o tom, ako improvizovať pri príprave potravy alebo čo robiť, ak vás uštipne had. Šiesta séria reality show Na ostrove s Bearom Gryllsom (The Island with Bear Grylls) bude mať premiéru na Discovery Channel už 18. novembra 2019 o 21:00.

Zdroj: Discovery topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov