Foto

Muž s veľkým srdcom má doma 750 psov

muž

videní: 2.3K

Vo vzťahu človeka a zvieraťa sa pes nestará o to, či jeho majiteľ býva v kaštieli alebo na ulici, aké je jeho náboženstvo alebo farba kože. Láska, starostlivosť, náklonnosť a rešpekt postačujú na to, aby ťa pes nadovšetko miloval a mal v teba dôveru. Ale aj napriek tomu, že naozaj nepotrebujú veľa, sú mnohé psy vyhodené na ulicu ako odpadky. Dnes ti rozpovieme príbeh, v ktorom je hlavným hrdinom veľkorysý muž, ktorý sa rozhodol zmeniť svoj život … a mnoho ďalších životov tiež.

Keď muž menom Sasha otvoril útočisko pre opustené psy v roku 2008, pravdepodobne neočakával, že čoskoro bude tak preplnené. Momentálne tam žije už okolo 750 nechcených šteňat a psov z blízkeho i ďalekého okolia.

Všetko sa začalo v roku 2008, keď sa Sasha Pesic po dlhom dni vracal do svojho domu v srbskom meste Nis a narazil na štyri opustené šteniatka. Dojemná scéna ho zobrala do takej miery, že aj bez finančných prostriedkov začal s plánom pomôcť im. Táto malá ukážka lásky, obetavosti a solidarity začala niečo, čo ho nakoniec urobilo jedným z popredných ochrancov zvierat v Srbsku. Sasha nezatvoril dvere žiadnemu z úbohých štvornohých priateľov, ktorí potrebovali jeho pomoc.

Spolu so 6 dobrovoľníkmi Sasha otvorila útočisko, aby poskytoval domov a jedlo všetkým štvornohým chlpatým tvorom bez diskriminácie. To všetko vďaka príspevkom a darom, ktoré dostáva z rôznych častí sveta. A ak to všetko nestačilo, pozná všetky mená obyvateľov jeho stanice, očkuje ich, sterilizuje ich a dokonca každému dá identifikačný mikročip.

Útulok má v súčasnosti vyše 750 psích obyvateľov, dokopy muž a jeho tím zachránili 1200 psov a približne 400 z nich si osvojili ľudia z celého sveta. Tento muž je vynikajúcim príkladom pre svet. Ale ako každý superhrdina … má aj on svojich nepriateľov. A v tomto prípade vlastníci pôdy, na ktorej sa nachádza útulok, požadujú ich odchod.

Našťastie petícia podpísaná tisíckami ľudí viedla k tomu, že sa úrady vzdali, a hoci táto záležitosť nie je vyriešená natrvalo, Sasha je vďačný za to, že jeho psy stále majú svoj domov. Ako sám muž pripúšťa, prístrešok je preplnený, ale zatiaľ nemá lepšiu alternatívu.

„Problém je v systéme a inštitúciách, ktoré by sa o to mali starať,“ povedal Sasha pre portál Bored Panda. „Ďalším problémom je nezodpovednosť majiteľov, ktorí svoje psy nekastrujú a nechajú ich na ulici, keď ich už nechcú. Dôvody sa líšia od „Mám dieťa a nemôžem sa o psa starať“ až po „Už ho nepotrebujem.“ “

„Dostal som nulovú pomoc od vlády a niektorí veterinári si vlastne účtujú viac, ako sú bežné ceny, pretože si myslia, že mám veľa peňazí z darov… Som sám a pokrývam veterinárne ošetrenie a všetko potrebné z darov a vlastných vreciek. “

muž a psy

Ľudia môžu navštíviť stránku Patreon Sasha: patreon.com/sashashelter, aby sa stali patrónmi a pomohli mu pokryť obrovské náklady, ktoré má každý mesiac. Šplhajú sa až na 20 000 dolárov mesačne a to je cieľ, na ktorý sa zameriava na Patreone. Sasha chce vybudovať udržateľný zdroj príjmu, aby mohol zaistiť budúcnosť útulku. „Tieto psy potrebujú trochu lásky, jedla a starostlivosti, mnohé prichádzajú do útulku smutné a vystrašené, ale časom sa ich radosť vráti,“ hovorí muž s hrdosťou.

https://www.facebook.com/sasha.pesic.56/videos/1116463715226233/

 

Zdroj: BoredPanda | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov