TOP 10

TOP10+: Svetové celebrity v Guinessovej knihe rekordov


videní: 2.9K

Herci a hudobníci sa spravidla objavujú v Guinessovej knihe rekordov za svoje počiny v kariére, ako napríklad najviac predaných albumov.

Niektoré hviezdy červeného koberca sa ale zapísali do Guinessovej knihy rekordov takpovediac čudným spôsobom a vďaka, povedzme si na rovinu, výdobytkom dnešnej modernej internetovej doby.

Dwayne The Rock Johnson

Populárny herec zo zvučným pseudonymom The Rock sa zapísal do Guinessovej knihy rekordov trikrát. Prvýkrát to bolo v roku 2007 za najvyšší honorár, ktorý sa kedy zaplatil za prvú významnú úlohu. Išlo o úlohu Metayasa, kráľa Škorpiónov, za ktorú získal 5,5 milióna dolárov.

V roku 2015 sa Dwayne stal opäť majstrom, keď na premiére filmu San Andreas Fault v Londýne počas troch minút nafotil 105 selfíčok s fanúšikmi. Na dosiahnutie tohto záznamu v knihe bolo nutné, aby fotografie neboli rozmazané. A to sa mu podarilo.

Ben Stiller

V roku 2016 na premiére filmu Zoolander 2 urobil herec Ben Stiller fotografiu pomocou najdlhšej selfie tyče na svete. Jej dĺžka bola 8,56 metrov a bola vyrobená z tyče na umývanie okien. Podujatia sa zúčastnil zástupca Guinessovej knihy rekordov, ktorý odovzdal Benovi osvedčenie potvrdzujúce úspech.

Pharrell Williams

V jeseni 2013 vytvoril americký spevák Pharrell Williams najdlhší klip v hudobnej histórii. Dĺžka videa ku skladbe Happy je 24 hodín. Počas tejto doby sa štvorminútová skladba prehrá 360-krát po sebe. Vo videoklipe tancujú rôzni ľudia, vrátane celebrít. Plná verzia klipu bola uverejnená na špeciálne vytvorenej webstránke 24hoursofhappy.com, ktorá už ale nie je aktívna.

Eminem

Marshall Mathers, známy pod pseudonymom Eminem, sa v roku 2013 dostal do Guinessovej knihy rekordov vďaka svojej piesni Rap God. Počas 6 minút rapper prečítal 1 560 slov. V jednom z veršov dokonca vyslovil 97 slov behom 15 sekúnd. Úžasné, však?

Guinessovej

Snoop Dogg

V roku 2018 pripravil americký rapper Snoop Dogg najväčší koktail na svete. Hudobník tak zvečnil svoje meno na stránke slávnej Guinessovej knihy rekordov. Na prípravu tohto koktailu bolo potrebných 315 litrov Ginu, 156 litrov marhuľového destilátu a takmer 106 litrov pomarančovej šťavy.

Guinessovej

Justin Bieber

Meno kanadského popového speváka sa objavilo v Guinessovej knihe rekordov už 14-krát. Ide o ocenenia ako najobľúbenejšia skladba týždňa, najsledovanejší kanál YouTube, ale aj najväčší počet nepáči sa mi to. Takmer 11 miliónom fanúšikov sa totižto jeho pieseň Baby, s ktorou takpovediac odštartoval kariéru, nepáčila. Nedávno bol ale tento rekord zrušený kvôli inému videu, ktoré získalo až 16 miliónov hejterov.

Vin Diesel

V novembri 2013 Vin Diesel uverejnil na Facebooku príspevok, ktorý venoval svojmu zosnulému partnerovi na scéne a životnému priateľovi Paulovi Walkerovi. Dojemný text získal viac ako 8 miliónov hodnotení Páči sa mi to, takže sa stal najobľúbenejším príspevkom na Facebooku.

Guinessovej

Jackie Chan

Od roku 2012 je slávny hrdina komediálnych akčných filmov oficiálne považovaný za herca s najväčším počtom predvedených kaskadérskych kúskov na svete.

Guinessovej

Robert Downey Jr

Obľúbený herec sa dostal do Guinessovej knihy rekordov v roku 2013. Navštívil Čínu a ako Iron Man dostal pohľadnicu, ktorá bola podpísaná 5339 fanúšikmi.

Guinessovej

Madonna

Madonna sa objavila v Guinessovej knihe rekordov niekoľkokrát, ale pozrime sa na tie najzaujímavejšie záznamy. V muzikáli Evita vymenila ako hlavná postava 85 rôznych kostýmov a vytvorila tak rekord. Okrem oblečenia sa tiež herečkin účes zmenil 42-krát, náušníc vymenila 42 párov a predviedla 39 rôznych klobúkov.

Guinessovej

Ozzy Osbourn

Dňa 12. júna 2010 sa konal baseballový zápas, na ktorom rockový spevák Ozzy Osbourne vyzval fanúšikov, aby zakričali slovo kričať čo najdlhšie a najhlasnejšie. Výsledok sa teraz nachádza v Guinessovej knihe rekordov.

Shakira

Slávna kolumbijská speváčka sa dostala na stránky Guinessovej knihy rekordov kvôli tomu, že jej účet získal na Facebooku 100 miliónov lajkov.  Aj predtým sa Shakira stala dvakrát držiteľom rekordov – za najpredávanejší hispánsky album v USA a za najpredávanejší hispánsky singel všetkých čias.

Guinessovej

Hugh Laurie

Hvizeda seriálu Doktor House sa stala majstrom  Guinessovej knihy rekordov, keď sa Hugh stal najlepšie plateným televíznym hercom. Za natočenie jednej série dostal približne 700 tisíc dolárov.

Guinessovej

 

Zdroj: Adme.ru | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov