Zaujímavosti

TOP10: Toto sú najvplyvnejšie a najbohatšie rodiny sveta

najbohatšie rodiny

videní: 24.2K

Pravdepodobne ste počuli teóriu, že takmer všetky peniaze na svete ovládajú najbohatšie rodiny. Niektoré z nich svoje bohatstvo premrhávajú na veci, ktoré chcú, iní dávajú naopak prednosť pokojnému životu. Existuje však jedna vec, ktorá je medzi všetkými podobná: ich spoločenské postavenie, ktoré je zahalené mnohými tajomstvami. Niektorí ľudia si myslia, že tieto klany kontrolujú prezidentov všetkých krajín celého sveta, vyvolávajú vojny či kontrolujú všetky peniaze… Tu sú rodiny, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou ovládajú tento svet.

Rockefeller

Existujú legendy o množstve peňazí, ktoré vlastnia Rockefellerovci. Nikto nepozná presné číslo, ale podľa rôznych zdrojov sa ich majetok odhaduje na 1 až 3 bilióny dolárov. Rodina sa preslávila vďaka Johnovi Rockefellerovi, prvému milionárovi. Na konci 19. storočia rodina ovládala 90% celého ropného trhu v USA. Takmer všetky moderné ropné spoločnosti z USA začínali s Rockefellerom.

Obe svetové vojny nahrali do karát ich rodinnej situácii. Pomáhali nemeckej strane aj spojencom. Teraz, okrem bánk a ropy, sa Rockefellerovci venujú charite a zarábajú na kryptomenách.

Konšpiračné teoretici sú presvedčení, že členovia rodiny Rockefellerovcov sú predsedami tajnej svetovej vlády.

 

Morgan

rodiny

Viaceré politické teórie veria, že Morganovci určujú politický priebeh v USA a kontrolujú všetky banky na svete.

Prvá osoba v Morganovskom klane, John Pierpont Morgan, založil prvé finančné impérium v USA. Predával zbrane počas občianskej vojny a za to bol takmer stíhaný. V roku 1907 zastavil kolaps bankového systému.

Aj dnes sú Morganovci jednou z najvplyvnejších rodín v bankovom sektore. Majú pobočky nielen v USA, ale aj v Európe. Niektorí členovia rodiny tiež ovládali spoločnosti General Motors a General Electric.

Kráľovská rodina Saud

https://www.instagram.com/p/BUW_H43FQk3/?utm_source=ig_embed

Saud je kráľovská dynastia, ktorá vládne Saudskej Arábii už od roku 1932. Vedúcim rodiny je kráľ Salman bin Abdulaziz Al Saud a počet členov rodiny v tejto dynastii je asi 25 000.

Vedúci rodiny má absolútnu politickú moc a členovia rodiny majú dôležité vládne a vojenské pozície. Rodinní príslušníci Saud môžu dostať akúkoľvek prácu v ich krajine, ktorú chcú. Okrem toho kontrolujú približne 20% celosvetových zásob ropy.

Rothschild

rodiny

Rothschildovci boli jednou z najbohatších rodín na svete v čase Napoleona. Dynastiu začal Mayer Amschel Rothschild. V Nemecku založil obrovský bankový obchod a vytvoril si vlastné finančné impérium. Keď umrel, zanechal svojim dedičom vôľu, v ktorej vyjadril svoje názory na to, ako má ríša ďalej fungovať a jeho potomkovia tieto pravidlá dodržiavajú už viac ako 200 rokov.

Niektorí ľudia hovoria, že kontrolujú všetky peniaze a všetky finančné inštitúcie na svete. Iní sa domnievajú, že Rothschildovci sponzorujú a povzbudzujú väčšinu vojen.

Hodnota majetku Rothschildovcov sa odhaduje na približne 2 bilióny dolárov. Vykonávajú investície, kontrolujú obchodovanie a bankovníctvo a vlastnia niekoľko vinohradov a spoločností, ktoré produkujú ropu a plyn.

Baruch

rodiny

Baruchovci majú možno menej peňazí ako Rothschildovci a Rockefellerovci, ale rozhodne majú väčší vplyv. Bernard Baruch , ktorí založil tento klan, bol poradcom pre piatich amerických prezidentov a blízkym priateľom sira Winstona Churchilla. Bol to človek, ktorý prišiel s pojmom “studená vojna” a riadil vynálezy atómovej bomby. Niektorí ľudia si myslia, že vytvoril svetovú vládu.

Existuje veľmi málo informácií o dedičstve Baruchovcov. Mal 2 dcéry a syna. Jeho syn Bernard Baruch Jr. zomrel v 90. rokoch. Neexistujú žiadne informácie o vnúčatách Bernarda. Niektorí ľudia veria, že sa ukrývajú a že stále kontrolujú vládu USA.

Walton

rodiny

V roku 1962 otvoril Sam Walton prvý obchod Walmart . Takto sa stal jedným z najbohatších ľudí na svete.Po čase sa Walmart stal najväčším obchodným reťazcom v USA.

Po smrti Sama Waltona bola spoločnosť kontrolovaná jeho ženou a 4 deťmi. Okrem supermarketov kontroluje rodina Arvest Bank, vlastní aj zbierku umeleckých diel a prevádzkuje rodinný charitatívny fond.

Kráľovský rodina Windsor

rodiny

Dom Windsor je kráľovská rodina vo Veľkej Británii. V súčasnosti je hlavou rodiny kráľovná Alžbeta II. Je aj hlavou cirkvi a veliteľom vojenských síl Veľkej Británie.

Okrem Veľkej Británie je Alžbeta II vládnucím monarchom 15 nezávislých krajín. Všetci členovia kráľovskej rodiny žijú skromne, pracujú v armáde a vykonávajú dobročinné práce.

 

Murdoch

rodiny

Murdochovci začali budovať svoje impérium v Austrálii. Keith Murdoch bol politickým novinárom v jedných z novín v Melbourne. Keď Keith získal pozíciu editora, zvýšil predaj novín a neskôr sa stal generálnym riaditeľom.

Jeho syn Rupert bol tiež novinár. Akonáhle mali kontrolu nad všetkými hlavnými médiami v Austrálii, vytvorili News Corporation. Teraz Murdochovci vlastnia 20th Century Fox, Fox News, Myspace, a Dow Jones.

Rupert je veľmi populárna osobnosť v pop kultúre. Stal sa prototypom darebáka  Tomorrow Never Dies, televízneho seriálu, Succession a bol spomenutý v  The Big Bang Theory a The Simpsons .

Oppenheimer

rodiny

Oppenheimerovci vlastnia väčšinu svetových zásob zlata. Prvá osoba v klane, Ernest Oppenheimer, sa presťahoval do Kimberley, Južná Afrika, kde sa stal starostom mesta a vedúcim jednej z diamantových spoločností. Čoskoro monopolizoval svetový diamantový trh.

Teraz je diamantová ríša ovládaná Ernestovým vnukom Nickym Oppenheimerom. Na bohatstve rodiny sa podpísal predaj nielen diamantov, ale aj zlata, železa, platiny a priemyselných nerastov.

 

Pritzker

rodiny

Táto rodina židovských prisťahovalcov z Ukrajiny sa presťahovala z Kyjeva do Chicaga v roku 1881. Pritzkerovci vlastnia spoločnosť Hayat. Je to spoločnosť, ktorá predáva ubytovania v hoteloch a zájazdy do stredísk. Spoločnosť vlastní 777 hotelov v 54 krajinách.

Pritzkers majú svoju vlastnú architektonickú cenu a teraz žijú v Chicagu, kde otvorili architektonickú školu.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov