Foto

Úžasné miesta, ktoré musíš navštíviť skôr, ako zomrieš!

Úžasné miesta, ktoré musíš navštíviť skôr, ako zomrieš!

videní: 2.5K

Na svete je mnoho nádherných miest. Tieto úžasné miestá ti ale vyrazia dych. Musíš si ich jednoducho zapísať na svoj zoznam vecí, ktoré chceš v živote vidieť. Máš túlavé topánky? Tieto úžasné miesta sú snom všetkých cestovateľov. 

1. Machu Pichu, Peru

Nachádza sa na horskom hrebeni s výhľadom na údolie Urubamba v Peru, je to pravdepodobne jeden z najznámejších pozostatkov masívnej ríše Inkov.

úžasné miesta

2. Veľký čínsky múr

Tiahne sa tisíce kilometrov pozdĺž severnej Číny. Veľký čínsky múr bol v roku 1987 zaradený medzi svetové dedičstvo UNESCO. Výhľad, jeho architektúra a história ho zaraďujú medzi úžasné miesta, ktoré musíš navštíviť.

úžasné miesta

3. Bagan, Burma

Je to starobylé mesto nachádzajúce sa v regióne Mandalay v Barme. V meste Bagan sa nachádza viac ako 2 000 chrámov z 9. až 13. storočia.

úžasné miesta

4. Antilopský kaňon, Arizona

Najnavštevovanejší a najviac fotografovaný kaňon v americkom juhozápadnom štáte Arizona je prístupný len s povolením a sprievodcom kvôli statusu Native American tribal park. K dispozícii sú aj špeciálne zájazdy pre spoznávanie pamiatok a fotografovanie.

úžasné miesta

5. Plitvické jazerá, Chorvátsko

Tento skvost sa nachádza v Chorvátsku, Plitvické jazerá sú vlastne 16 oddelených vodných telies rozdelených do horných a dolných nádrží prírodnými hrádzami pozostávajúcimi z machu a rias.

úžasné miesta

6. Meteora, Grécko

Kláštory vo vzduchu v Grécku pôvodne postavili mnísi ako útočisko pred tureckými útočníkmi. Pred 100 rokmi sa k nim nedalo dostať inak, ako lanovými rebríkmi. Dnes však už môžeš využiť lanovku alebo prejsť nebezpečným schodiskom vyrezaným do kameňa.

úžasné miesta

7. Anjelský vodopád, Venezuela

Vodopád nájdený vo venezuelskej džungli patrí medzi naozaj ohromujúce a úžasné miesta. Pri výške 984 metrov je to najvyšší vodopád na svete. V skutočnosti je tak vysoký, že sa voda skôr, ako sa dotkne zeme!

úžasné miesta

8. Ha Long Bay, Vietnam

S tisíckami ostrovčekov a skrytých zátok je Ha Long Bay známy svojimi veľkými monolitickými vápencovými ostrovmi, ktoré sa čoraz viac zdvíhajú z oceánu.

úžasné miesta

9. Monument Valley, Utah

Rozľahlá oblasť Colorado Plateau Monument Valley pozostáva z veľkého počtu pieskovcov, ktoré dosahujú výšku až 305 metrov nad údolím.

úžasné miesta

10. Polárna žiara

Je ťažké vybrať jedno miesto, kam by si si mal ísť pozrieť polárnu žiaru. Môžeš navštíviť Škandináviu, Kanadu či Aljašku. Kdekoľvek sa však vyberieš, možnosť vidieť polárnu žiaru bude tým najväčším zážitkom.

úžasné miesta

Zdroj: list25 | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov