Zaujímavosti

Lord Lucan: Tajomná vražda a ešte tajomnejšie zmiznutie

Lord Lucan

videní: 1.8K

Záhady už od pradávna fascinovali masy ľudí. Čím dlhšie sa záhadu nepodarilo objasniť, tým viac priestoru vznikalo na utváranie rôznych konšpirácií či legiend. Jednou zo záhad, ktorá do dnes nebola vyriešená, je aj zmiznutie Lorda Lucana. Pozrime sa spoločne na to, ako sa Lord Lucan dostal do problémov.

Keď Lord Lucan zmizol, celý národ doslova šalel a na desiatky rokov zmiatlo ruku spravodlivosti. Nezodpovedaných otázok je mnoho a to predovšetkým o zločinoch, kvôli ktorým pravdepodobne zmizol. Ich záhada sa do dnes nevyriešila.

Až do svojho zmiznutia viedol Lord Lucan typický život anglického aristokrata. Po absolvovaní súkromnej školy nasledovala krátka dráha kariéry v armáde. Neskôr sa ukotvil v bankovníctve, ale aj to len na krátko. Následne sa začal venovať svojej najväčšej vášni, ktorou bol hazard. V nej dosiahol takých výsledkov, o ktorých sa iným ani nesnívalo. Vyslúžil si prezývku Lucky a napriek zúfalým prosbám svojej manželky sa vydal na dráhu profesionálneho hazardného hráča.

Ako to v hazarde býva, aj k najšťastnejšiemu hráčovi sa šťastena po čase obráti chrbtom. Dlhy sa Lucanovi začali hromadiť, čo vyústilo do finančného rizika jeho detí. Okrem toho sa pridali aj ďalšie skutočnosti a tak manželstvo Lorda Lucana stroskotalo.

Písal sa 7. november roku 1974. Situácia v rodine sa úplne vyhrotila. V Lucanovom rodinnom sídle v Londýne došlo ku dvom zločinom – ku vražde pestúnky Sandry Rivenovej a ku pokusu o vraždu manželky Lucana. Popisy udalostí, ku ktorým došlo v danú noc, sa líšia rovnako ako aj teórie pokúšajúce sa ich vysvetliť. Všetky verzie sa však pretínajú v osobe podozrivého – Lord Lucan.

Ten však svojich priateľov a známych o zločinoch a vražde informoval. Osobne. Povedal, že útočník vtrhol do domu a manželku brutálne napadol. Tá padla na zem a začala masívne krvácať. Lucan v momente, keď zazrel útočníka, pustil sa s ním do súboja. Čo čert nechcel, pokĺzol sa na kaluži krvi a keď si uvedomil, že podozrenie môže padnúť naňho, radšej utiekol.

Lady Lucanová však podala inú výpoveď, ktorá na margo udalostí v danú noc sedela oveľa viac, ako tá Lordova. Tvrdila, že sa ju muž pokúšal zavraždiť, avšak omylom zabil pestúnku. S exmanželom zápasila a len náhodou sa jej podarilo prežiť. Bol útočníkom skutočne Lord Lucan?

Tretia hypotéza hovorila o tom, že si Lord Lucan najal nájomného vraha, ktorý sa pomýlil a zavraždil pestúnku Sandru. Následne sa mŕtvoly chcel zbaviť, avšak pristihla ho pri tom Lady Lucanová.

Mnoho ľudí sa domnieva, že práve fakt, že Lord Lucan zmizol, potvrdzuje jeho vinu. Po celom svete sa z času na čas do Londýna dostalo, že bol Lucan videný. Tieto informácie len vnášajú do príbehu ďalšie nezodpovedané otázky. Zdá sa, že sa celý príbeh uzavrie až vtedy, keď sa Lucan, či dokumenty, ktoré na ceste mohol spísať, objavia.

Zdroj: express | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov