Zaujímavosti

Ako môže očný kontakt zmeniť tvoj život?

očný kontakt

videní: 4.0K

Ľudia pri konverzácii zvyčajne pozerajú do očí 30 až 60% času. Aby sa však vytvorilo skutočné emocionálne spojenie, malo by to byť asi 60 až 70%. Použitie očného kontaktu vo svoj prospech je zručnosť, ktorú je možné zvládnuť praxou. Či už sa snažíš zaujať počas zasadnutia alebo stráviť romantický večer s niekým, tvoj pohľad môže povedať viac ako tvoje slová.

 

1. Očný kontakt ti pomôže viac vnímať samého seba

8 spôsobov, ako kontakt s očami môže zmeniť váš život

Ak v sociálnom prostredí vidíte niekoho, ako sa na vás pozerá, môžete sa začať viac sústrediť na svoje činy a spôsoby správania.  Ak to vezmeš správnym spôsobom, môže to byť pre teba pozitívne. Ak si všimneš, že niekto s tebou udržiava očný kontakt, skontroluj, či je to, čo robíš, vhodné. Ak je všetko v poriadku, môžeš túto osobu ignorovať.

2. Vytvára a prehlbuje príťažlivosť.

8 spôsobov, ako kontakt s očami môže zmeniť váš život

Očný kontakt zvyšuje sebavedomie. Ak sa romanticky pozeráte do očí svojej milovanej osoby, okamžite bude mať motýle v bruchu. A to je zábava pre oboch. Všetci vieme, že úsmev je skvelý spôsob, ako vytvoriť a prehĺbiť príťažlivosť. Spojením s hlbokým pohľadom sa posunie na ďalšiu úroveň. A to nehovoríme len z vlastných skúseností, ale aj s podporou vedy.

3. Vaše slová môžu nezabudnuteľné.

8 spôsobov, ako kontakt s očami môže zmeniť váš život

Či už hovoríš s potenciálnym zamestnávateľom alebo s nádejnou láskou, držanie očného kontaktu je znakom sebavedomia a úprimnosti. Je to efektívny spôsob, ako zabezpečiť, aby ti ľudia venovali pozornosť a pamätali si to, čo hovoríš.

Táto technika môže byť rovnako účinná, ak organizuješ obchodné prezentácie alebo sa snažíš vysvetliť niečo tvojmu dieťaťu. Dokázala to aj štúdia, ktorá sa uskutočnila na University of Wolverhampton.

4. Pomáha ľuďom všimnúť si ťa a zapamätať si ťa.

8 spôsobov, ako kontakt s očami môže zmeniť váš život

Možno ste si všimli, že úspešní ľudia majú zvláštny spôsob gestikulácie a pozerania sa na ľudí, keď rozprávajú. Ich silná reč tela je kľúčom k ich úspechu. Výskum ukázal, že očný kontakt spojený s náhlym pohybom, ako je napríklad otočenie hlavy, zatiaľ čo udržuješ očný kontakt alebo neočakávaný pohyb ruky, môže ľudí prinútiť, aby ťa vzali na vedomie a zapamätali si ťa. Výrazná reč tela spojená s hlbokým pohľadom má veľmi silný vplyv na publikum.

6. Môže ťa dokonca prinútiť zamilovať sa.

očný kontakt

Jedny z najromantickejších scén vo filmoch sú tie, kde si milenci romanticky pozerajú do očí. V skutočnosti za tým stojí aj nejaká veda. Naozaj sa môžeš do niekoho zamilovať len tak, že sa pozrieš do jeho očí, ale podľa výskumu to nemusí byť vzájomné. Vedci zistili, že ak sa chlap pozerá na ženu viac ako 8,2 sekundy, je pravdepodobnejšie, že sa do nej zamiluje, ako keď  jej pozerá do očí len 4,5 sekundy a menej. Toto zistenie však neplatí obrátene.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov