Zaujímavosti

Deti na predaj: TLC uvádza trojdielny dokument

deti

videní: 2.5K

TLC uvádza trojdielny dokument o mužovi, ktorý predal stovky detí. Šokujúci prípad doktora Thomasa Hicksa, ktorý na svojej americkej klinike po celé desaťročia predával stovky detí, si ako námet zvolili tvorcovia špeciálneho trojdielneho dokumentu s názvom Ukradnutí po pôrode. Dojemný, emóciami nabitý seriál prináša nepoznané príbehy tzv. Hicksových detí, ktoré zahŕňajú vyše 200 novorodencov, nelegálne predaných či darovaných na klinike v malom meste v Georgii v päťdesiatych a šesťdesiatych rokoch. Reláciu môžete sledovať od nedele 13. októbra od 21. hodiny na kanáli TLC. Prečo sa doktor Hicks rozhodol deti predávať? Kto boli matky, ktorým bolo povedané, že sa ich deti narodili mŕtve?
Program, ktorý odhaľuje tajomstvo Hicksových zločinov, sprevádza Jane Blasiová, najmladšia zo známych Hicksových detí. Dr. Hicks pôsobil ako lekár v malom meste McCaysville v horách, ale jeho služby vyhľadávali aj ženy z niekoľko míľ vzdialených lokalít. Doktor im totiž ponúkal prevedenie potratov, ktoré boli v tom čase nelegálne, za cenu 100 dolárov. V roku 1964 sa potom, čo bol obvinený z vykonania nezákonného potratu, vzdal lekárskej licencie. Potraty však neboli jediným zločinom, ktorého sa počas rokov svojho pôsobenia na klinike dopúšťal. Doktor Hicks totiž tajne umiestňoval deti do rodín adoptívnych rodičov. Zomrel v roku 1972 vo veku 83 rokov, teda dvadsaťpäť rokov predtým, než sa v médiách objavil prvý šokujúci príbeh. Jeho motív je nejasný.

deti

Na začiatku päťdesiatych rokov údajne inzeroval svoje nelegálne služby na telefónnych búdkach, autobusových staniciach a mostoch. Niektoré ženy, ktoré k nemu prišli na potrat, doktor presvedčil, aby dieťa porodili a odovzdali mu ho. Niektorým pacientkam doktor klamal, že ich deti zomreli pri pôrode. Takéto deti následne predával bezdetným párom za cenu 800 až 1 000 dolárov. Adoptívnym rodinám vystavil falošný rodný list a vymazal všetky záznamy o ženách, ktoré deti porodili.

Šokujúca pravda bola odhalená až v roku 1997 po tom, čo niekoľko Hicksových detí začalo odkrývať temné tajomstvo svojich príbehov.
“Dr. Hicks ponúkal servis,” hovorí Ken Rush, riaditeľ malého miestneho múzea. “Keby tu nebol dopyt, Hicks by to nerobil.”

deti

Každý diel seriálu približuje emóciami nabité stretnutia. Po objatiach, smiechu aj slzách sa mnohé z pôvodných Hicksových detí cítia rozpoltené medzi nesmiernou radosťou z opätovného stretnutia so svojou skutočnou rodinou a skutočnosťou, že im tieto vzťahy boli na tak dlho odoprené. Niektoré v tom nájdu potrebnú útechu, u iných to vyvolá ďalšie nezodpovedané otázky.

“Toto je dojemný príbeh. Dr. Hicks predával deti, klamal ich matkám … Ale je to tiež príbeh o uzdravení – Hicksove deti našli pravdu. Nie je to vždy dokonalé, nie je to úžasné, ale taký proces uzdravenia niekedy je, “dodáva Jane Blasiová.

Zdroj: Discovery topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov