II. svetová vojna

Nacizmus: Systém, ktorý chcel vykynožiť ľudstvo

nacizmus

videní: 3.6K

Nacizmus, systém, ktorý sa zrodil azda iba preto, aby vykynožil ľudstvo, sa začal rúcať. Tisícročná Nemecká ríša dokonávala, ale esesák Adolf Eichmann, najvyšší veliteľ koncentrákov, naďalej plnil príkazy, ktorých výsledkom bola smrť.

Spojenecké vojská postupovali zo všetkých strán. Okliešťovali panstvo proklamovanej tisícročnej ríše. Jej vodcovia si nepripúšťali porážku, ale bolo to len divadielko navonok. Za oponou už vládla riadna nervozita. Hitlera chytala triaška a na verejnosti, kde sa vždy rád pretŕčal, sa už vôbec neobjavoval. Nacizmus bol na pomalom ústupe.

„Táto vojna je už prehratá,“ Skonštatoval vysoký fašistický úradník menom Adolf Eichmann, ale okamžite dodal: „Moju však musím vyhrať.“ Eichmann, niekdajší skrachovanec, ako väčšina fašistickej družiny, mal na starosti židovskú otázku. Jeho úloha bola čiastková: mal vykynožiť „iba“ Židov. Neskôr by možno bol poverený aj Rusov, Ukrajincov, Čechov, Slovákov, Slovanov,… Potom … Ktovie…

Pre predstavu – v Európe žilo dvanásť miliónov Židov. Eichmann ich zvážal do koncentrákov zo všetkých kútov Európy. Najviac ich smerovalo do Osvienčimu, do vyhladzovacieho tábora(len v Osvienčime zavraždili dokopy asi jeden a pól milióna ľudí). V poslednom období predovšetkým z Maďarska. Prvá skupina vystúpila z vlaku s krásnymi pesničkami na perách. Ani len netušili, aký plán s nimi majú. Všetci smerovali priamo do plynových komôr.

Hitler mal rešpekt predovšetkým z postupu Červenej armády. Bál sa krvavej pomsty. Nariadil, aby sa vlakové súpravy nezameriavali na nič iné, len na dodávky na východný front. Napriek prísnemu zákazu, Eichmann zvýšil prísun deportovaných do Osvienčimu. Hrozila mu za to guľka. Napriek tomu Eichmann zariskoval. Chcel hlava nehlava vyhrať svoju vojnu. Denne zahynulo v Osvienčime 12 000 ľudí. Celkovo sa v Osvienčime ocitlo 1,7 milióna ľudí.

Po vojne Eichmann ušiel do Argentíny. Myšlienky vraždenia sa nevzdal ani potom. Istým americkým novinám poskytol rozhovor, kde sa vychvaľoval svojimi činmi. A presne to ho prezradilo. Keď ho izraelská rozviedka uniesla a postavili ho pred súd, tvrdil, že bol iba obyčajným úradníkom a o ničom nevedel.

Zdroj: telegraph | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov