II. svetová vojna

Árijec je Prometeom, napísal Hitler vo svojej knihe

árijec

videní: 4.4K

Po exkurze do Sovietskeho zväzu sa pomaly presunieme do obdobia hitlerovského Nemecka. Adolf Hitler, ktorý žil v rokoch 1889 až 1945, domnelý ochranca nemeckého národa, po prehratej vojne pozdvihol jeho sebavedomie. „Árijec je Prometeom“, napísal v roku 1924 v knihe Mein Kampf Adolf Hitler. V tom čase bol neskorší führer Veľkonemeckej ríše väznený za ozbrojený puč.  Ešte napísal: „Z jeho jasného čela vždy vyšľahovali iskry geniality a ustavične živili oheň poznania…“

Nacisti vymodelovali podobu árijca. Árijec bol Germán, vysoký štíhly muž, s plavými vlasmi a modrými očami, človek nadradenej rasy. Nadčlovek, ktorý je povolaný vládnuť. Práve tu vznikol nacizmus, práve z tejto chorej myšlienky. Na nej zasvietil, ale aj zhasol.

Árijci, tento výkvet ľudstva, by si mal do svojho čela zvoliť ten najväčší výkvet. Dejiny sa tomu však zlomyseľne vysmiali. Nacistickí pohlavári boli skôr popretím ako potvrdením rasovej teórie. Boli karikatúrou velebenej rasy.

Pozrime sa na nich bližšie. Začnime – ako inak – Hitlerom. Bol nízky, meral iba 173 centimetrov. Nedorástol ani na priemerného, nie to ešte poriadneho chlapa. Pri asentírke v Salzburgu ho pre celkovú slabosť nevzali za vojaka. Nebol ani plavovlasý – mal tmavohnedé, takmer čierne vlasy. Oči mal síce modré, teda sivomodré, ale mal ich malé. Disponoval nízkym ustupujúcim čelom, nepekným nosom, širokými lícnymi kosťami. Keď vypukla prvá svetová vojna, v Nemecku sa dobrovoľne prihlásil na front. Slávu však nezožal. Bol iba spojkou. Dotiahol to iba na slobodníka a ušla sa mu iba jediné vyznamenanie.

Z Hitlerovho čela „nevyžarovali iskry geniality“ ani pred vojnou, a ani po nej. Zostal pri vojsku a plnil podradné úlohy. Bol to stroskotanec. Sám zostal ohromený, keď na akomsi zhromaždení zistil, že je rečníkom, ktorý hypnotizuje davy.

Druhý najvyšší nacistický pohlavár – Hermann Göring, bol za vojny odvážnym letcom. Po vojne stroskotancom, ktorý sa nevedel nájsť. Bral drogy, časom pribral a vážil vyše 140 kilogramov. Nechodil, ale gúľal sa ako sud. Goebbels bol nízky, chudý, škaredý, kríval. Bol neuznaným spisovateľom. Aj Himmler bol nízky, chudý a kým sa stal hrôzostrašným veliteľom esesákov, skrachoval vo viacerých zamestnaniach.

Zdroj: topdesat | cas

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov