Zaujímavosti

Jedna rodina prevádzkuje najstarší hotel na svete už viac ako 1300 rokov. Čo je ich tajomstvo úspechu?

Jedna rodina prevádzkuje najstarší hotel na svete už viac ako 1300 rokov. Čo je ich tajomstvo úspechu?

videní: 2.7K

Poznáte tajomstvo pre úspešné a dlhotrvajúce podnikanie? Ak nie, môžete si vziať príklad z potomkov prevádzkujúcich hotel Nishiyama Onsen Keiunkan v Kjóte v Japonsku. Ide o hotel s horúcimi prameňmi, ktorý má jedna rodina viac ako 1300 rokov.

Dokopy sa tu vystriedalo už 52 generácií potomkov jednej krvi. Ako ste si už asi domysleli, toto miesto si všimla už aj spoločnosť Guiness World Record a uznala toto ubytovanie za najstarší svetový hotel, ktorý je doteraz v prevádzke. Rodina je na svoj podnik patrične hrdá.

perspective view nishiyama onsen keiunkan oldest hotel world record 1300 years

Aktuálne rodina majiteľov pokračuje v práci na zveľaďovaní a rozširovaní hotela, poskytovaní modernejších zariadení a modernizácii kúpeľných služieb. Predstavte si kúpele v prevádzke, ktoré za minútu napumpujú viac ako 1000 litrov vody a navyše je tento prameň prirodzene ohrievaný.

Napriek inovácii a vylepšeniam má toto miesto stále svoje starobylé čaro. Štvorhviezdičkový hotel má okolo seba stále veľa historických a tradičných prvkov. V tom zmysle sa tu pohybujú aj služby – pripojenie na internet tu teda budete hľadať márne. Vďaka svojej prirodzenej atmosfére sa tak môžu návštevníci vychutnať dych berúce scenérie z okolia.

mini bath beside hut nishiyama onsen keiunkan oldest hotel world record 1300 years

Počas pobytu môžu hostia ochutnať kúsok hovädzieho mäsa z Koshu, pochádzajúceho z miestnej reštaurácie, ktorá je v najvyššej kvalite. Okrem iného sa môžete vďaka karaoke doslova zamilovať do japonskej kultúry. A na konci dňa sa pekne vymáčať v prírodných horúcich prameňoch. Tu sa môžete oddávať relaxu a úchvatným výhľadom na hory a rokliny.

Aká rodina ale stojí za týmto úspešným hotelom? Oficiálne záznamy sa vedú od roku 705, kedy Fujiwara Mahito založil momentálne najstarší hotel na svete. Bol synom pomocníka, ktorý slúžil 38. japonskému cisárovi. Od tej doby Nishiyama Onsen Keiunkan kostí všetky druhy návštevníkov.

traditional style interior nishiyama onsen keiunkan oldest hotel world record 1300 years

V skutočnosti už sa tu vystriedali samuraji, celebrity, politici a dokonca aj „obyčajný smrteľníci“. A počas tých 1300 rokov ich muselo byť naozaj neúrekom. Rodina obsluhujúca hotel dodnes dodržiava tradíciu skutočnej pohostinnosti. Veríme, že bude tento artefakt zachovaný aj pre ďalšie generácie. 

Zdroj: Awesome Inventionstopdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov