Zaujímavosti

Stalin a jeho rodina: Boli prekliati?

stalin

videní: 3.2K

Pochmúrne podozrenia, ktoré sa zmocňovali prvej Stalinovej ženy Nadeždy, ktorá žila v rokoch 1901 až 1932, krátko pred smrťou, boli ako z najhoršieho hororu. Podobné boli aj osudy jej detí. Bol Stalin a celá jeho rodina prekliata?

Larisa Vasilievová, autorka knihy Kremeľské ženy, píše o Nadežde: „Posledné dni svojho života sa domnievala, že ľudia ako ona sú prekliati a nemajú na zemi čo hľadať.“ Čo tak veľmi trápilo mladú ženu diktátora? Pochybnosti, či nie je zároveň jeho dcérou. Absurdná myšlienka? Iba žeby… Bol Stalin a jeho rodina prekliata?

Pozrime sa najprv na to, kto je Larisa Vasilievová. Larisa je seriózna ruská spisovateľka a dôkladne si overuje fakty. Píše, že Nadeždina matka v tom období, keď otehotnela, mala pomer so svojim mužom, ale i so Stalinom. Krátko pred Nadinou samovraždou sa s tým priznala dcére. Bola teda Stalinovou dcérou i ženou zároveň matkou a sestrou svojich detí? Po chrbte až behá mráz…

O Stalinovom rode hovoria ako o prekliatom. Samovraždu spáchala nielen Nadežda, ale pokúsil sa o ňu i nevlastný syn Jakov, ba napokon ju aj spáchal. V zajatí v nemeckom koncentračnom tábore sa vrhol na drôty nabité elektrinou. Stalinova dcéra Svetlana sa niekoľkokrát vydala a rozviedla, ušla do Spojených štátov, po rokoch sa vrátila, ale nenašla si miesto vo svojej rodnej krajine a opäť emigrovala do USA.

Tragický život mal aj druhý Stalinov syn – Vasilij. Od mala sa pohyboval vo zvrátenom svete sovietskej smotánky, čo sa pochopiteľne prejavilo aj na jeho povahe. Myslel si, že si môže dovoliť všetko.

Na 21. deň po Stalinovom pohrebe poslali Vasilija do dôchodku bez možnosti nosiť uniformu. Za morálne prečiny. V apríli ho uväznili. Vraj za zneužitie právomoci, za zradu vlasti, za protisovietsku propagandu. Nevedel sa zmieriť s tým, ako sa k nemu správali. Veď bol korunný princ!

Žil v bubline. Po smrti však praskla. On si to však neuvedomil. V podstate po smrti jeho otca už nič neznamenal. Dva a pol roka ho vláčili po súdoch a následne odsúdili na osem rokov väzenia. Jeho majetok mu zhabali.

Zdroj: ftalphaville | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov