Zaujímavosti

Najhorší vrahovia Slovenska: Miroslav Somora

miroslav somora

videní: 7.9K

Prešlo už vyše 40 rokov, odkedy bol za svoje činy v Prahe popravený jeden z najhorších vrahov v našej krajine – Miroslav Somora (1944-1978). Jeho zvrhlé činy boli dokonca motívom na nakrútenie celovečernej kriminálnej snímky Smrť stopárok. 

miroslav somora

Muž na obrázku 9. augusta 1976 chladnokrvne zavraždil dve stopárky a ich tela potom “ukryl” na verejnej skládke neďaleko mesta Valašské Klobouky. Okrem dvojnásobnej vraždy mu bolo dokázané tiež jedno znásilnenie.

Miroslav Somora bol Slovák z Tepličky nad Váhom. V dobe, kedy spáchal spomínaný ohavný čin bol 11 rokov ženatý a mal dve deti. Nebol to však žiaden vzorný občan. Pred vraždami bol niekoľkokrát súdne trestaný za lúpežné prepadnutia, krádeže a znásilnenia. Bol naozaj šikovný – podarilo sa mu utiecť nie len z psychiatrickej liečebne, ale aj z väzenia.

Miroslav Somora

V deň vraždy Somora znásilnil stopárku v blízkosti Bernolákova. V neskorých večerných hodinách odišiel nákladným vozidlom do Trenčína, kde zaparkoval pri stanici. Okolo druhej hodiny po polnoci ho požiadali dve stopárky o zvezenie. Obe mali 20 rokov. Chceli sa dostať do Strečna, odkiaľ mali namierené do Tatier na dovolenku. Dovolenky sa však už nezúčastnili.

Hneď za Trenčianskou Teplou dievčatá zaspali a ich vrah vytiahol spod sedačky masívny uťahovací kľúč na kolesá. Bezhlavo ním začal mlátiť mladé ženy v aute. Keď upadli do bezvedomia, vzal si pre istotu ešte 30 cm dlhý nôž a obe ubodal. Bodal ich takou silou, že sa mu nôž zlomil. Jednému dievčaťu dokonca spútal ruky a vykonal na nej súlož. Potom obe stopárky odviezol do českého mesta Valašské Klobouky a nahé ich zahrabal na skládke odpadu.

Miroslav Somora

Polícia tohto vraha chytila už o dva dni po skutku. Pozorný občan si všimol, že nákladné auto, na ktorom ku skládke prišiel Miroslav Somora nestálo tak, ako zvyčajne stoja nákladné autá pri skládke – zadom, aby mohli vyložiť odpad. Somorové auto stálo ku skládke predom. Občanovi to teda nedalo a miesto si šiel bližšie obzrieť. Vtedy objavil mŕtve telá dvoch mladých žien. Kriminalisti chytili chladnokrvného vraha práve v okamihu, keď sa snažil odstrániť krv z kabíny auta.

Somora odišiel s kriminalistami pokojne ako baránok. Vraždy pri výsluchu priznal a do protokolu uviedol: “Ani veľmi nekričali. Čoskoro zostali bezvládne ležať. Jedna na sedadle, druhá pod ním. Potom som vzal nôž dlhý asi 30 cm a začal obe ležiace dievčatá bodať. Kam a koľkokrát som bodol, to si už nepamätám.”

Zdroj: kriminalistika.eu | youtube topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov