Video

Požiar v Notre-Dame: Toto sú následky ničivej katastrofy

Požiar v Notre-Dame: Toto sú následky ničivej katastrofy

videní: 4.0K

Hasiči a technickí pracovníci pokračujú v skúmaní poškodenia katedrály Notre-Dame v Paríži, ktorá v pondelok večer vyhorela.

V podstate ihneď po tragickom požiari zahájila francúzska vláda, podnikatelia a spoločenské organizácie, ktoré vystupujú za ochranu historických budov,  zbierku peňazí určených na reštaurovanie katedrály. Francúzsky prezident Emmanuel Macrona vo svojom prejave hovoril o plánoch počas piatich rokov rekonštruovať svetoznámu katedrálu Notre-Dame. K výzve sa pripojil aj dosluhujúci slovenský prezident Andrej Kiska prostredníctvom svojich sociálnych médií.

V parížskej katedrále v pondelok 15. apríla o 18:50 miestneho času vypukol ničivý požiar. Veža katedrály sa zrútila, nosná konštrukcia bola taktiež v plameňoch. Podľa hasičov základy Notre-Dame a hlavné umelecké diela, rovnako ako uchované relikvie v katedrále, zostali neporušené. Denník Parisien uvádza, že špecialisti z kriminálnej polície Francúzska považujú problém s elektrinou za jednu z pravdepodobných príčin požiaru v katedrále.

Zdroj: Sputnik | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov