Zaujímavosti

Braňo Mojsej drží záštitu nad novou protialkoholickou klinikou

mojsej

videní: 5.0K

Neuveriteľné? Slovenskom sa roky preháňa kopec vtipov a obrázkov, ktoré narážajú na lásku, ktorú prechováva k alkoholu Braňo Mojsej. Tento známy muž však teraz všetkým vytrel zrak a otvára novú kliniku v Prešove, na ktorej budú bojovať so svojou závislosťou ľudia, ktorí sú závislí na alkohole. Ide o neziskovú organizáciu, ktorej cieľom je pomáhať ľuďom.

Pitie alkoholu je na Slovensku akýmsi folklórom. Nikto to nerieši, pretože sa to berie ako súčasť našej kultúry. Nedeľný obed bez pohárika si mnoho domácností nevie ani len predstaviť. Preto nie je ani prekvapujúce, že štatistiky v tomto smere nie sú príliš ružové. Podľa TASR vypije každý Slovák nad 15 rokov priemerne 13 litrov čistého alkoholu ročne. Čo teda určite nie je zanedbateľné číslo! Dokonca najčastejším dôvodom, ktorý privedie ľudí do psychiatrickej liečebne je práve alkohol. Neuveriteľné je, že tento dôvod predbehol dokonca aj depresie.

Možno práve toto všetko si uvedomuje aj slovenská legenda – Braňo Mojsej. Rozhodol sa totiž vybudovať modernú kliniku, ktorá bude pomáhať ľuďom závislým na alkohole. Podľa jeho slov chcel stále pomáhať ľuďom, ktorí majú problém s alkoholom, a tak odštartoval projekt Mojsej Clinic.

mojsej

Na fa­ce­bo­oko­vej stránke kli­niky prezradil o svojich veľkolepých plánoch viac: „V ho­ri­zonte troch ro­kov je na­ším cie­ľom vy­bu­do­vať naj­mo­der­nej­šiu lie­čebňu na zá­vis­losti a za­čať prevádz­ko­vať re­so­cia­li­začné za­ria­de­nia pod na­šou záš­ti­tou. Do­te­raz sa to ro­bilo ne­ko­or­di­no­vane, na moje ná­klady a ne­bolo to lo­gis­ticky do­rie­šené. Ne­pok­rylo to do­pyt ani na 30 %. Na­ším cie­ľom je ve­no­vať sa to­muto na­plno, a preto spo­lu­pra­cu­jeme s od­bor­níkmi a práv­nikmi. Aktívnymi členmi nášho zdru­že­nia sú aj ďalší mo­ti­vá­tori z ra­dov od­lie­če­ných a závislých t.č. dl­ho­dobo ab­sti­nu­jú­cich, ktorí nám po­má­hajú hlavne pri pred­náš­kach na ško­lách, každý z nich v mene tej svo­jej zá­vis­losti, ktorú do­ká­zali po­ra­ziť.“

Klinika už teraz poskytuje už teraz anonymnú telefonickú poradňu a organizuje rôzne prednášky. My tento krok hodnotíme veľmi pozitívne a držíme Braňovi prsty, aby pomohol mnohým Slovákom vrátiť sa opäť do normálneho života a zatočiť so svojou závislosťou.

Zdroj: Startitup | facebooktopdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov