Zaujímavosti

Najhorší vrahovia Slovenska: Jozef Slovák

Jozef Slovák

videní: 17.5K

Jozef Slovák je naozaj zvláštny človek. Bol ním ešte predtým, ako sa stal sériovým vrahom. Na patentovom úrade ma zaregistrované viaceré zvláštne patenty. Vynálezy vymýšľal aj vo väzení. Je inteligentný a preto strávil väčšinu času zavŕtaný v knihách. Na druhej strane však žil život povaľača, do ktorého padol po návrate z polepšovne. Vyrábal tiež falošné doklady. V tom bol majster.

Prvá vražda

Mal neobvyklý dar reči, a tak poľahky nadväzoval nové kontakty. V auguste 1978 spoznal počas jazdy vlakom z Poľska Juhoslovanku Blažicu, ktorej ponúkol nocľah v Bratislave. Vzal ju na prechádzku k Železnej studničke. Ich rande sa však zmenilo na ostrý konflikt a Jozef Slovák spáchal v 27 rokoch svoju prvú vraždu. Telo ukryl pod konáre a šaty spálil.

Na políciu prišiel nakoniec sám. S policajtmi sa ale zahrával a verzie vraždy vymýšľal na počkanie. Vyšetrovatelia sa však priklonili k tomu, že sa snažil Juhoslovanku bozkávať a vyzliekať, čomu sa ona bránila a začala kričať. Jozef Slovák sám uviedol, že sa jej snažil iba zapchať ústa a chytil ju pritom pod krk. Po chvíli prestala dýchať. Sexuálny motív však dodnes odmieta pri všetkých vraždách.

Jozef Slovák

Ďalšia bola iba 16-ročná

Po návrate z väzenia škrtil mladé ženy. Jozef Slovák je jedným z najbeštiálnejších sériových vrahov na Slovensku. Po podmienečnom prepustení z väzenia, kde si odpykal väčšinu trestu za svoju prvú vraždu, sa k zabíjaniu opäť vrátil. Jeho prepustenie z väzenia sa stalo osudným pre ďalšie 4 mladé ženy.

S mladučkou Monikou sa Slovák zoznámil v Prahe. Dievča vylákal do zámockej obory, kde naň viackrát vystrelil s plynovou pištoľou a potom ju dobil palicou. Telo opäť ukryl pod konáre.

„Potom išiel na recepciu, kde sa predstavil ako pracovník kriminálky. Vypýtal si knihu hostí, z ktorej vytrhol stranu s údajmi o svojom ubytovaní. Po pár dňoch sa vrátil k svojej obeti a strčil jej do vrecka cestovný  lístok s iným dátumom, aby zmiatol políciu,“ spomína detektív.

O niekoľko dní neskôr sa vo vlaku spoznal s 18-ročnou Vladislavou. Hoci mala namierené do Trnavy za priateľom, po pár drinkoch ju zlákal na prehliadku Bratislavy. Slovák ju uškrtil v altánku pri televíznej veži na Kamzíku. Telo ukryl pod konáre padnutého stromu.

Jozef Slovák

Pokračoval

Jedného dňa Jozef Slovák zazvonil pri dverách dievčiny, ktorej druh sedel v base. Volala sa Diana. Zamával služobným preukazom a predstavil sa ako major a príslušník Zboru väzenskej a justičnej stráže. Samozrejme, jej hneď napadlo, že prišiel kvôli jej partnerovi. Vpustila ho preto dnu. Tvrdil, že za 500 korún jej dokáže sprostredkovať stretnutie s jej druhom, ktorý bol vtedy už pol roka vo väzbe.

17-ročné dievča, ktoré už malo so svojou láskou malú dcérku, naletelo tomuto mužovi na sladké reči o tom, ako ju vezme za jej milým do neďalekého vinohradu, kde väzni pracujú. Slovák poznal jej druha z väzenia. Chcel sa mu pomstiť zato, že mu ukradol papier, na ktorom vraj boli napísané tajné informácie neviditeľným atramentom.

Na druhý deň sa pekne poobliekala a dcéru nechala v opatere kamarátky. Jozef Slovák ju čakal pod Mostom SNP a o chvíľu už sedeli v autobuse, ktorý smeroval do neďalekej obce. Keď vystúpili, vyšľapali ešte do lesa nad Záhorskú Bystricu, kde dievčina prežila posledné chvíle svojho života. Zo spojenca sa v sekunde stalo neovládateľné monštrum. Jedným úderom do jazylky usmrtil mladú dievčinu a telo ukryl pod konáre. Stalo sa to 26. júna 1991 a nebolo to po prvý ani posledný raz.

Jozef Slovák

Skončil tam, kde začal

Jeho besnenie sa skončilo tam, kde začalo – na Železnej studničke. 16. júla 1991 zabil svoju poslednú, piatu obeť. Údajne ju stretol len náhodou, avšak pravdou zostáva, že vo väzení sedel s jej otčimom. Volala sa Anna a mala 18 rokov.

Keď vyšetrovatelia pátrali okolo Diany, rozprávali sa s jej druhom a prišli tak na stopu Jozefa Slováka. Chytili ho dva dni po poslednej vražde. Nechcel sa však priznať a policajtom sa míňal drahocenný čas. Keď to už vyzeralo, že ho budú musieť prepustiť, zostal v miestnosti iba jeden detektív a vtedy sa Slovák priznal. S týmto detektívom nadviazal nezvyčajný vzťah. Ďalšiu vraždu priznal pod podmienkou, že daného detektíva povýšia. Nakoniec sa priznal aj k zvyšným dvom vraždám.

Súd mu za jeho hrozné skutky vymeral doživotie a dnes v base maľuje a vymýšľa nové vynálezy.

Zdroj:  Aktuality.sk | youtube topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov