TOP 10

TOP10: Toto sú tí najvplyvnejší Slováci roku 2018

slovaci

videní: 7.1K

Počul si už o Influencer Marketing? Ide o naozaj populárny spôsob reklamy, kedy značky využívajú vplyvných ľudí na svoj marketing. Influencer je teda akákoľvek známa osobnosť, ktorú sleduje dostatok ľudí. Ktorí sú teda tí najvplyvnejší Slováci?

Základným predpokladom, ktorý by mala spĺňať najvplyvnejšia osobnosť je dôvera. Ľudia jej jednoducho musia dôverovať, aby ich presvedčila, že si majú naozaj zakúpiť to, čo ona používa alebo odporúča. Keďže sa ukázalo, že takáto forma marketingu dokáže ovplyvniť takmer polovicu ľudí na svete, firmy začali svoje marketingové aktivity smerovať najmä na ľudí, ktorí sú slávni na sociálnych sieťach. Z prieskumov je tiež známe, že každý druhý Slovák sleduje na sociálnej sieti aspoň jedného takéhoto vplyvného človeka. Takže je to naozaj skvelý spôsob, ako osloviť naraz množstvo ľudí skrz osobnosť, ktorej dôverujú. Veď len minulý rok začali Slováci sledovať na Instagrame až päťkrát viac celebrít ako vlani.

Najzložitejšou otázkou pre firmy zostáva, ktorú známu osobnosť vybrať pre svoju marketingovú stratégiu? Na túto otázku priniesla odpoveď štúdia nazývaná Influence Power Index, za ktorou stojí agentúra GroupM. Výsledky boli naozaj prekvapivé. Slováci sa nechajú ovplyvniť najmä menej známymi menami.

Ak ide o schopnosť ovplyvniť svojich fanúšikov, vedú tieto tri mená:

1. Rasťo Chvála –  Garáž TV
Videá z produkcie Garáž TV sú zamerané najmä na recenzie a testovanie áut. Chválov kanál na YouTube odoberá viac ako 62 000 ľudí  a jeho videá majú dokopy viac ako 24 miliónov zhliadnutí.

https://www.instagram.com/p/BrFxoQhFe0Y/

2. Michala Grešková – Dorota&Gréta
Michala Grešková patrí medzi najznámejšie mamy – blogerky. Blogovať začala v roku 2014 po narodení druhej dcéry, dnes už má dcéry tri. Na Instagrame má viac ako 22-tisíc sledovateľov.

https://www.instagram.com/p/BtQrxVsFP9z/

3. Silvia Likavčan Cisáriková – sissque
Mama – blogerka, ktorá má na Instagrame viac ako 75-tisíc sledovateľov. Prevádzkuje vlastný eshop s čiapkami, turbanmi a vlasovými doplnkami. Ako sama hovorí, na prvé miesto kladie rodinu.

https://www.instagram.com/p/BtVNLw5BBSO/

 

Ak sa však do tohto rebríčka pridá aj celebritný status, výsledky už budú menej prekvapivé. Kto je teda najvplyvnejšou osobnosťou na Slovensku? Tu je sľúbený rebríček TOP10.

1. Adela Banášová Vinczeová

2. Rasťo Chvála (GarážTV)

3. Daniel Štrauch (Gogo)

4. Lucy Pug

5. Kveta Horváthová

6. Lucia Sládečková (Lucid style)

7. Michala Grešková (Dorota&Gréta)

8. Martin „Pyco“ Rausch

9. Andrea Zahurancová

10. DokeTV

Zdroj: Forbes| Instagram topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov