TOP 10

Toto je 5 najstrašidelnejších miest v Nemecku. Odvážil by si sa tam ísť pozrieť?

Toto je 5 najstrašidelnejších miest v Nemecku. Odvážil by si sa tam ísť pozrieť?

videní: 5.3K

Ak máš rád strašidelné a tajomné miesta, tu je niekoľko naozaj hrôzostrašných miest, ktoré sa nachádzajú v neďalekom Nemecku. Opustené nemocnice a sanatória, strašidelné lesy, hororové cintoríny, z niektorých ti určite nabehne husia koža!

Les Nienhagen

By Yvonne Bentele - Own work, CC BY-SA 4.0, Link

By Yvonne BenteleOwn work, CC BY-SA 4.0, Link

Strašidelný, ale zároveň aj krásny. Presne takýto je les Nienhagen. Nachádza sa na pobreží Baltského mora a v slnečnom svetle ponúka nádherný kontrast medzi pieskom a morom. Príroda túto nádheru vyformovala približne za 200 rokov. Keď však zapadne slnko či padne hmla, tieto nádherné stromy sa stávajú veľmi tajomné a nebolo by prekvapujúce, ak by tu svoj domov našli aj duchovia. 🙂

 

Ošetrovňa Waldniel-Hostert

 


Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Robin Ochs (@robin_ochs_),

História tohto domova je rovnako strašidelná ako smutná. Počas vojny slúžilo toto liečebné zariadenie ako centrum zabíjania detí s mentálnym postihnutím. Takmer 100 detí bolo popravených práve tu. Po skončení vojny slúžilo zariadenie ako sídlo pre rôzne školy. Aj napriek tomu, že budova chátra, stále má svoje “čaro” a dokáže nahnať zimomriavky. Mnoho návštevníkov tvrdí, že v zrúcaninách počuť plač detí.

 

Lesnícky cintorín Stahnsdorf

Von Axel Mauruszat - Eigenes Werk, CC BY 3.0 de, Link

Von Axel Mauruszat – Eigenes Werk, CC BY 3.0 de, Link

Takmer každý cintorín je skvelým miestom pre strašidelné exkurzie. Nebojíš sa len tak hocičoho? Tak by si mal navštíviť tento lesnícky cintorín Stahnsdorf v blízkosti Berlínu. Pochovaní sú tu občania Berlína, ale aj vojaci z prvej svetovej vojny. Hovorí sa, že najviac strašidelný je v časti, kde sú pochovaní anglickí vojaci. Pocit, že ťa niekto prenasleduje, však začína už hneď pri vstupe na cintorín. Medzi starými nahorobnými kameňmi a obrovskými stromami doslova cítiť, ako samotní vojaci zabezpečujú, aby ich nikto neobťažoval.

 

Beelitz

pexels-photo-257197

Sanatórium Beelitz je snáď najznámejšia a najzáhadnejšia nemecká vojenská nemocnica. Založená bola v roku 1898 a najprv slúžila ako klinika pre liečenie tuberkulózy. Počas prvej svetovej vojny to bola najväčšia vojenská nemocnica v krajine. Od roku 1994 je však opustená, no stále zaujímavá a strašidelná. Medzi rokmi 1991 a 2010 tu došlo k dvom vraždám a jednej samovražde. Počas prvej svetovej vojny sa tu liečil na zranenia z frontu aj samotný Adolf Hitler, ktorý bol v tom čase ešte len celkom obyčajný a neznámy vojak.

 

Krematórium v Dessau

Von M_H.DE - Eigenes Werk, CC BY-SA 3.0, Link

Von M_H.DE – Eigenes Werk, CC BY-SA 3.0, Link

Od roku 1910 až do roku 1980 tu prešlo kremáciou vyše stotisíc tiel. Následne boli v urnách pochované na neďalekom cintoríne. Od roku 1980 sa krematórium nepoužíva. Medzi starými pecami a mlynom na popol sa stále šíri pochmúrna nálada. Svoje miesto si tu však našli aj vandali. Graffiti a čmáranice na stenách po zatmení slnka dodávajú miestu ešte väčší tajomný nádych a tak záhadná minulosť krematória opäť ožíva.

Zdroj: Billiger-Mietwagen | topdesat
Zdroj titulnej fotografie: “Beelitz-1136” (CC BY 2.0) by Micha Blitz

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov