Zaujímavosti

TOP10: Novoročné predsavzatia, ktoré naozaj môžeš dodržať

predsavzatia

videní: 5.6K

Poznáme to všetci. Na Nový rok sme plní entuziazmu a sebazaprenia. A tak v slabej chvíli vyslovíme tú osudovú vetu, ktorou si dáme zas ďalšie predsavzatia. Ktoré, vo väčšine prípadov, málokto dodrží. Problém je môžno v tom, že máme priveľké oči. Možno by stačilo, keby sa naše predsavzatia držali viac pri zemi. Preto ti prinášame zoznam, na ktorom nájdeš predsavzatia, ktoré môžeš reálne dodržať.

1. Sociálny život

predsavzatia

Nedávaj si za úlohu skontaktovať sa so všetkými starými priateľmi od škôlky až po vysokú školu. Vyber si jedného, ktorý bol niečim špeciálny a ty by si naozaj rád oživil vaše priateľstvo. A kedy inokedy ak nie v novom roku?

2. Knihy a cestovanie

predsavzatia

Čo majú tieto dve veci spoločné? Sú to možno najčastejšie novoročné predsavzatia. Povedať si „budem viac čítať alebo cestovať“ je však príliš všeobecné a ťažko dodržateľné. Namiesto toho si vyber pár kníh alebo miest, na ktoré sa v nasledujúcom roku zameriaš.

3. Čas s rodinou

predsavzatia

Ďalšie obľúbené predsavzatie. Avšak tiež príliš abstraktné. Skús sa nabudúce zamerať na konkrétnejšie ciele. Napríklad: „Každý mesiac vezmem syna na výlet.“ Alebo: „každý týždeň si so ženou pozrieme nejaký film.“

4. Chudnutie

predsavzatia

Absolútne najčastejšie predsavzatie vôbec na celom svete a u každého. Málokto ho však dotiahne do konca. Aj tento cieľ si rozmeň na menšie, ktoré sa plnia jednoduchšie. Napríklad, ak schudneš každý mesiac dve kilá, na konci roka budeš o 24 kíl ľahší.

5. Cvičenie

predsavzatia

Je to smiešne, ako sa na začiatku januára začnú preplňovať telocvične a až koncom februára sú už takmer prázdne. Vykonaj preto tento rok lepšie rozhodnutie, ako len „cvičiť viac“. Skús napríklad používať schody namiesto výťahu.

6. Stres

predsavzatia

Veľa ľudí sa na Nový rok rozhodne, že v nasledujúcom období vo svojom živote zníži stres. Problém je, že nevedia, ako to urobiť. Teplý kúpeľ, každodenná prechádzka alebo viac smiechu sú skvelé spôsoby, ako znížiť úroveň stresu každý deň. A navyše sú uskutočniteľné!

7. Fajčenie

Breaksmoking2-610x310

Toto je asi najťažšie uskutočniteľné predsavzatie vôbec. Preto je potrebné rozdeliť ho na viacero krokov. Napríklad môžeš postupne znižovať počet vyfajčených cigariet denne alebo prejsť na menej škodlivé formy fajčenia.

8. Relax

6-30-610x406

Oddych je dôležitou súčasťou našich hektických životov. Vypnutie hlavy a aspoň 30 minút relaxácie denne môže úplne zmeniť tvoj život.

9. Alkohol

5-31-610x407

Pre niekoho je prestať piť alkohol rovnako ťažké, ako pre iných prestať fajčiť. Pri dodržiavaní tohto predsavzatia skús začať tým, že si určíš pevný limit. Napríklad si povedz, že týždenne vypiješ len jedno pivo alebo jeden pohár vína.

10. Upratovanie

2-31-610x429

Zvyčajne nestačí povedať si, že budeš viac upratovať. Ak to chceš naozaj dodržať, urč si jeden deň v týždni, kedy dáš svoj domov kompletne do poriadku. Chaotický a špinavý dom totiž nepôsobí dobre na tvoje psychické ani fyzické zdravie.

Zdroj: List25 topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov