Foto

Takto si Poliaci uctili 100 rokov nezávislosti

Takto si Poliaci uctili 100 rokov nezávislosti

videní: 4.4K

Dlhých 123 rokov bolo Poľsko vymazané z mapy sveta. Až v roku 1918 si Poliaci vydobyli nezávislosť. A takto si fotograf Sebastian Luczywo uctil storočnicu.

Od roku 1795 do roku 1918 Poľsko neexistovalo. Poliaci sa tak boli súčasťou Rakúska, Ruska alebo Pruska. „Vždy sme snívali, že jedného dňa získame našu nezávislosť,“ vysvetľuje poľský fotograf Sebastian Luczywo.

„Bojovali sme s našimi utláčateľmi mnohými spôsobmi, v povstaniach, kde bojovali šľachtici a roľníci bok po boku, vediac, že riskovali všetko. Bojovali sme aj umením prostredníctvom diel autorov, ako sú Chopin, Mickiewicz, Paderewski, či Curie-Skłodowska. Ukázali sme svetu lásku k našej vlasti a to, že stále túžime po slobode,“ pokračuje Sebastian.

„Nakoniec sa v roku 1918 splnili naše sny a vrátili sme sa na mapu. Druhá republika zanikla spolu s druhou svetovou vojnou, ale ani tie hrôzy nedokázali utlmiť nášho ducha. Neskôr sme bojovali o víťazstvo, čo sa nám podarilo vďaka našej solidarite a viere v Svätého Otca sv. Jána Pavla. Teraz sme silní, slobodní a nezávislí. Dnes oslavujeme 100 rokov našej nezávislosti a veríme, že to takto ostane už navždy,“ hovorí fotograf o dôvodoch, prečo sa rozhodol nafotiť nasledujúce snímky.

1.

polsko_nezavislost_10

 

2.

polsko_nezavislost_9

 

3.

polsko_nezavislost_8

 

4.

polsko_nezavislost_7

 

5.

polsko_nezavislost_6

 

6.

polsko_nezavislost_5

 

7.

polsko_nezavislost_4

 

8.

polsko_nezavislost_3

 

9.

polsko_nezavislost_2

 

10.

Takto si Poliaci uctili 100 rokov nezávislosti

Zdroj: sebastianluczywo.com | Instagram | Facebook | BoredPanda | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov