Foto

Vedeli ste, ako vyzerajú hudobné nástroje zvnútra?

Vedeli ste, ako vyzerajú hudobné nástroje zvnútra?

videní: 4.5K

Rumunský umelec Adrian Borda síce neovláda hru na žiaden hudobný nástroj, to však neznamená, že nás hudobnými nástrojmi nedokáže očariť. V rámci umeleckého experimentu začal fotografovať hudobné nástroje zvnútra a výsledok je rovnako mystický ako tóny, ktoré z nich vychádzajú.

“Žijem v meste Reghin v Rumunsku, nazývanom aj mesto huslí,” hovorí o sebe Adrian. “Väčšina huslí, ktoré boli vyrobené v Rumunsku, pochádza práve odtiaľ. Som surrealistický maliar a mnohé z mojich obrazov sa nesú v znamení huslí. Nemusíte mať žiadne obavy, nič som kvôli fotografiám nezničil. Všetky hudobné nástroje, ktoré som v rámci projektu fotografoval, boli rozbité alebo rozobraté a pripravené na opravy, a tak som do nich dokázal strčiť objektív,” dodal rumunský umelec.

“Prvým hudobným nástrojom, ktorý som fotografoval, bol kontrabas, ktorý som našiel v predajni môjho známeho. Druhým hudobným nástrojom bolo veľmi staré francúzske violončelo z obdobia vlády Napoleona, ktoré som našiel v meste Amiens v inventári orchestra Dominika Leroya,” povedal pre portál Bored Panda Adrian.

Adrian našiel inšpiráciu pre projekt v reklamnej kampani Berlínskej filharmónie. “Netušil som, ako boli tie reklamy vytvorené. Nebol som si dokonca ani istý či sú to fotografie, alebo len digitálne umenie, takže tento projekt bol pre mňa skutočnou výzvou. Najprv som sa o fotografie pokúšal pomocou niekoľkých ultra širokouhlých makro objektívov, než som objavil špeciálne objektívy, ako napríklad Laowa 15 mm makro,” vysvetľuje priebeh vzniku fotografií rumunský umelec.

“Vytvoriť tú správnu atmosféru vo vnútri hudobného nástroja bola naozaj pekná a zábavná výzva. Pri jednej fotke som použil skutočný drevený prach a ako najlepšie osvetlenie sa javila žltá žiarovka, ktorú som mal zavesenú na strope. Chodil som s husľami po celom dome a hral som sa s rôznymi uhlami, kým som našiel to správne svetlo. Dúfam, že séria bude pokračovať, plánujem fotografovať viac nástrojov a ďalších zaujímavých predmetov z neobvyklých perspektív,” prezradil plány do budúcna sympatický rumunský umelec.

hudobne_nastroje_1

Ako vyzerá zvnútra violončelo?

hudobne_nastroje_11

hudobne_nastroje_10

hudobne_nastroje_9

 

Ako vyzerá zvnútra saxofón?

hudobne_nastroje_8

 

Ako vyzerá zvnútra gitara?

Vedeli ste, ako vyzerajú hudobné nástroje zvnútra?

 

Ako vyzerajú zvnútra husle?

hudobne_nastroje_6

hudobne_nastroje_5

hudobne_nastroje_4

hudobne_nastroje_3

hudobne_nastroje_2

Zdroj: Facebook | 500px | adrianborda.com | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov