Zaujímavosti

Toto sa stane, ak pilot zabudne natlakovať kabínu lietadla

Toto sa stane, ak pilot zabudne natlakovať kabínu lietadla

videní: 4.8K

Minulý týždeň zažili pasažieri letu 9W 697 z Bombaja do destinácie Jaipur veľmi nepríjemnú skúsenosť. Pilot lietadla Boeing 737 patriaceho spoločnosti Jet Airways bol nútený s lietadlom pristáť ihneď po vzlete po tom, čo cestujúci začali krvácať z uší a nosa.

Pasažierom nepostihlo žiadne tajomné ochorenie: podľa informácií od samotných cestujúcich, ktorí sa vyjadrili na sociálnych médiách, pilot “zabudol” natlakovať kabínu lietadla. Inými slovami, lietadlo vzlietlo a dosiahlo určitú nadmorskú výšku, no pilot si nespomenul, že musí (zjednodušene povedané) prepnúť spínač. BBC informuje, že lietadlo pristálo bezprostredne po zistení tohto nedostatku, no najprv si všetci pasažieri museli nasadiť kyslíkové masky.

Po pristáti bola všetkým pasažierom okamžite poskytnutá odborná lekárska pomoc. Zatiaľ čo úrady potvrdili, že ide o chybu pilota, pretože “zabudol” na veľmi dôležitý postup, samotná letecká spoločnosť sa vo svojom prvom vyhlásení stavala skepticky voči obvineniu. Spoločnosť Jet Airways síce priznala, že sa počas letu “niečo pokazilo”, no nedala to za vinu pilotom.

“Lietadlo Boeing 737 so 166 cestujúcimi a 5-člennou posádkou na palube pristálo v Bombaji. Všetci pasažieri boli v bezpečí odvedení do terminálu. Prvá pomoc bola poskytnutá niekoľkým pasažierom, ktorí sa sťažovali na bolesti a krvácajúce uši či nos,” píše letecká spoločnosť vo vyhlásení na sociálnej sieti Twitter. To je však v rozpore s tým, čo tvrdia cestujúci. Niektorí z nich tvrdia, že keď sa dostali z lietadla von, nebola im okamžite poskytnutá lekársku pomoc, ako tvrdí vo vyhlásení letecká spoločnosť, a už vôbec nedostali varovanie o tom, že pokiaľ sú stále na palube, musia používať kyslíkové masky. Zodpovedné orgány zakázali lietať celej posádke až do ukončenia vyšetrovania.

Video

 

Foto

 

 

Odpoveď leteckej spoločnosti

 

Zdroj: Autoevolution | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov